Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Supply Chain Day, 13 april 2016

maart 25 | 22:29h

Supply Chain Day 2016
Datum: 13 april 2016
Locatie: Awarehouse Interface, Scherpenzeel
Organisator: Supply Chain Media
Mail naar info@supplychainmedia.nl voor meer informatie!

 

 

Ben je op zoek naar supply chain innovaties die er toe doen? Innovaties die het bedrijf unieke kansen bieden om meer klanten, nieuwe markten en meer winst te bereiken?

Supply Chain Media organiseert in navolging van de succesvolle editie vorig jaar op 13 april 2016 opnieuw het netwerk- en kennisevenement Supply Chain Day. Het thema van de middag is innovatie.

Locatie

Het Awarehouse van tapijtfabrikant Interface in Scherpenzeel, een gerenoveerde fabriekshal, vormt wederom het inspirerende decor voor deze kennisintensieve dag.

Parallelsessies

Tussen 12.00 en 16.00 uur kunnen deelnemers twee keer een parallelsessie van een uur volgen. In elke parallelsessie kun je een keuze maken uit een track met een van de volgende drie thema’s:

1. Sales & Operations Planning

De supply chain-functie heeft de laatste dertig jaar met behulp van Sales & Operations Planning (S&OP) veel waarde toegevoegd aan bedrijfsresultaten. S&OP gaat allang niet meer over supply chain of demand & supply balancing. Dat is old school van de laatste dertig jaar. Tijd voor een volgende stap.

In een uur tijd krijgen deelnemers drie praktijkcases van bedrijven voorgeschoteld die vertellen waar ze staan op het gebied van S&OP en op welke manier ze dit proces willen innoveren.

2. Logistics Control Tower

Ergens in 2010 doken ze ineens op: supply chain control towers. De focus bij control towers ligt vaak vooral op het ICT-element: het verkrijgen van volledige (end-to-end) supply chain visibility. Zes jaar verder zijn nog maar relatief weinig bedrijven die hun logistiek uitbesteden aan een 4PL.

In deze sessie vertellen drie bedrijven in zestig minuten hoe ze dit relatief nieuwe concept in de praktijk brengen.

3. Warehouse & Order Management Systems

De opkomst van e-commerce verandert de wereld van warehousing drastisch. Nog niet elk bedrijf is toe aan een gemechaniseerd of geautomatiseerd concept. Het invoeren van een ‘multi-pick’-strategie, met bijbehorende ondersteunende systemen als ‘voicepicking’ of ‘pick-to-light’, het inrichten van efficiënte verpakkingslijnen en retourenverwerking en het implementeren van nieuwe WMS-functionaliteit, is vaak al uitdagend genoeg.

In deze track van een uur tonen drie bedrijven met welke innovaties zij hun kosten reduceren.

>> Binnenkort maken wij bekend welke negen bedrijven zullen presenteren in de parallelsessies <<

Rondleiding door de fabriek

Interface is wereldwijd marktleider op het gebied van tegeltapijt. Het De fabrikant zet zich in om een uitgebreide collectie tegeltapijt te bieden voor diverse sectoren. De collectie biedt nu een ruime keuze aan tapijttegels in verschillende kleuren en texturen. Interface wil in 2020 volledig duurzaam kunnen produceren en zelfs een bijdrage kunnen leveren aan het herstellen van het milieu.

Bekijk met eigen ogen de fabriek.

 

Reserveer hier je ticket >>