Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Supply Chain Day 12 april 2017

woensdag | 12 april 2017 | 11:30h - 17:00h

 

Slechts 35 procent van de bedrijven heeft een succesvolle strategie waarmee ze de concurrentie kunnen verslaan. Slechts 20 procent van de bedrijven legt expliciet de link tussen strategie, productportfolio en de vereiste resources (lees: supply chain management).

Dus als bedrijven al een heldere bedrijfsstrategie hebben, dan is die maar zelden vertaald in een duidelijke supply chain-strategie. De gebruikelijk strategie- en supply chain-modellen schieten op dit punt tekort.

Nieuwe modellen zien het levenslicht, gebaseerd op ervaringen uit de praktijk. Daarom organiseert Supply Chain Media – in navolging van de succesvolle edities in 2015 en 2016 – opnieuw het netwerk- en kennisevenement Supply Chain Day om praktijkervaringen te delen.

Locatie

Het Awarehouse van tapijtfabrikant Interface in Scherpenzeel, een gerenoveerde fabriekshal, vormt wederom het inspirerende decor voor deze kennisintensieve dag.

Parallelsessies

Tussen 12.00 en 16.00 uur kunnen deelnemers twee keer een parallelsessie van een uur volgen. In elke parallelsessie kun je een keuze maken uit een track met een van de volgende drie thema’s:

 1. Sales & Operations Planning

Tien jaar geleden bestond het S&OP-proces uit niet meer dan een maandelijkse meeting, waarin de supply chain manager uitlegde wat er de afgelopen maand mis was gegaan; er werden kortetermijnbrandjes geblust. Nu wordt er meer geaggregeerd en vooruit gekeken met een lange horizon. Er wordt niet alleen naar de supply chain gekeken, maar ook naar de omzet en bovendien zijn bedrijven steeds beter voorbereid op trends en andere informatie uit de markt. S&OP is dus veel meer een tactisch proces geworden. Tegelijkertijd is de software-ondersteuning gigantisch ontwikkeld.

In een uur tijd krijgen deelnemers drie praktijkcases van Involvation, Slimstock en Solventure Nederland voorgeschoteld die vertellen waar ze staan op het gebied van S&OP en hoe dit bijdraagt aan de bedrijfsresultaten.Met praktijkcases van o.a.:

 • Slimstock met praktijkcase Nooteboom
 • Involvation met praktijkcase Pervetti van Melle
 • Solventure met praktijkcase Owens Corning
 1. Logistics Control Tower en Shipment management

Ergens in 2010 doken ze ineens op: supply chain control towers. Control towers zijn er in veel verschijningsvormen en kennen allemaal bepaalde eigenschappen, voor- en nadelen. De focus bij control towers ligt vaak vooral op het ICT-element: het verkrijgen van volledige (end-to-end) supply chain visibility.

In deze sessie vertellen drie bedrijven o.a. ShipitSmarter in zestig minuten hoe ze invulling geven aan control tower-concept en shipment management hoe dit binnen de bedrijfsstrategie past. Met praktijkcases van o.a.:

 • Caroz met praktijkcase Fabory
 • ShipitSmarter
 1. Ordermanagement & e-fulfilment

Door het stijgende aantal aankopen via internet, verandert de retaillogistiek razendsnel: in plaats van winkelbevoorrading worden nu orders van consumenten thuisbezorgd. Behalve retailers willen ook merkproducenten van consumptie- en gebruikersgoederen de consumenten online bedienen en direct kunnen leveren.

In deze track van een uur tonen drie bedrijven o.a. IQ-PCC en Manhattan welke online strategie ze nastreven en hoe ze ervoor zorgen dat internetorders optimaal worden afgehandeld. Met praktijkcases van o.a.:

 • IQPC
 • Manhattan associates

Rondleiding door de fabriek

Interface is wereldwijd marktleider op het gebied van tegeltapijt. Het De fabrikant zet zich in om een uitgebreide collectie tegeltapijt te bieden voor diverse sectoren. De collectie biedt nu een ruime keuze aan tapijttegels in verschillende kleuren en texturen. Interface wil in 2020 volledig duurzaam kunnen produceren en zelfs een bijdrage kunnen leveren aan het herstellen van het milieu.

Bekijk met eigen ogen de fabriek.

Tickets

Wil jij een plaatsje reserveren? Reserveer nu je ticket via onze shop

 

Onze Sponsors:

 

               

 

           Ship it smarter       

 

                           

              

Gegevens

Datum:
woensdag | 12 april 2017
Tijd:
11:30h - 17:00h
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,

Organisator

Supply Chain Media
Telefoon:
+31 314 36 45 73
E-mail:
info@supplychainmedia.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Interface – Awarehouse
Industrielaan 15
Scherpenzeel, 3925 BD Nederland
+ Google Maps