Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Service Logistics Forum 2011

december 3 | 0:43h

SLF-Congres: Innoveren in Regisseren
Datum: 19 oktober 2011
Locatie: De Ruwenberg, Sint Michielsgestel
Organisatie: SLF en Dinalog
Event website: www.servicelogisticsforum.nl

Service Logistiek is de regie van de totale aftersales service: van productlevering tot aan het einde van de levenscyclus van een product. Dit thema raakt dan onder andere aan de rol en aansturing van service monteurs, reserveonderdelen, gereedschappen, reparatie depots, retour centra, recycle centrales, etc. Tijdens de alweer 15e Summit van het Service Logistics Forum dagen wij u uit om met elkaar na te denken over innovatie en regie in de service keten. Waarom is die regierol zo belangrijk? Welke elementen komen hierbij kijken? Waar kan innovatie in service logistiek toe leiden?

Leo van Wijk, trekker van het Topteam Logistiek, presenteerde onlangs zijn innovatieplan aan Minister Verhagen met als centraal thema: “Innoveren op de regiefactor”. Dinalog, als Technologisch Top Instituut de uitvoerder van het Nationale Innovatie Programma Logistiek en Supply Chain Management, deelt deze ambitie en richt zich hierbij op 3 thema’s waaronder service logistiek. Vandaar ook dat Dinalog en SLF gezamenlijk deze Service Logistics Summit 2011 organiseren.

Programma
In het plenaire deel van het ochtendprogramma wordt het strategisch belang van de regiefunctie toegelicht vanuit het perspectief van Philips Healthcare. Na de koffie kunt u een keuze te maken uit acht interessante casestudies van vernieuwende spelers in de service logistiek. In de middag kiest u uit drie bedrijfsbezoeken in de omgeving om ter plekke inspiratie voor innovatie op te doen. Ook kunt u kennis nemen van drie toegepaste wetenschappelijke onderzoeken die in aanmerking komen voor de SLF afstudeerprijs. Hiernaast zijn er ontmoetingen tussen geselecteerde studenten/young professionals en ervaren service executives. Na de thee wordt u ondergedompeld in de winnende service logistiek van de Volvo Ocean Race. Olympisch zeiler Roy Heiner laat zien dat ook in zijn topsportwereld de service logistiek het verschil maakt tussen winnen of verliezen.

Doelgroep
De Summit is vooral gericht op directies, managers en specialisten in Service Logistiek. Bent u verantwoordelijk voor de processen en de prestaties van uw service organisatie? Deze dag geeft u inspiratie voor innovatie binnen uw eigen bedrijf.
Deze Summit biedt ook studenten en ‘young professionals’ de kans om te leren van vele interessante casestudies en contact te leggen met executive management en top wetenschappers in de Service Logistiek.

Er wordt momenteel hard gewerkt aan het definitieve detailprogramma. Dit kunt u binnenkort verwachten op deze website en via www.dinalog.nl. Voor nu vragen wij u de datum alvast te reserveren in uw agenda zodat u deze inspirerende dag niet zult missen.

U bent van harte welkom op 19 oktober in De Ruwenberg te Sint Michielsgestel.

Ben Gräve, Voorzitter SLF  &  Wim Bens, Managing Director Dinalog

Gegevens

Datum:
zaterdag | 3 december 2022
Tijd:
0:43h
Evenement Tags:
, , , , , , ,