Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

SCM Global Pub Quiz 2021

donderdag | 9 december 2021 | 17:00h - 18:00h

SCM Global Pub Quiz

Supply Chain Media organiseert tweede SCM Global Pub Quiz

Het delen van kennis over de supply chain blijkt noodzakelijker dan ooit vanwege de wereldwijde tekorten in transcapaciteit, grondstoffen, onderdelen en personeel. Tijdens het maandelijkse spreekuur van de SCM Directors Club worden praktische inzichten gedeeld. En om de supply chain-kennis nog breder, op een leuke manier, te toetsen organiseert de uitgever van dit magazine voor de tweede keer de SCM Global Pub Quiz op 9 december.

Elke laatste vrijdag van de maand kunnen de leden van de SCM Directors Club deelnemen aan het digitale spreekuur in MS Teams. In het vorige spreekuur van oktober deelden de leden hun ervaringen in de chaotische wereldwijde supply chains. Langdurige partnerships met transporteurs en logistiek dienstverleners betalen zich nu echt uit, merkte een supply chain-directeur op. Met duidelijke afspraken ben je niet afhankelijk van de spotmarket voor transport. Een ander lid merkte op dat je in deze spannende tijden pas je echte partners leert kennen; hij had dan ook goede ervaringen met zijn logistiek dienstverlener in het Verenigd Koninkrijk. Een collega-directeur heeft juist nul eigenaarschap van een andere logistiek dienstverlener ervaren op het Britse eiland. De deelnemende leden bespraken waar de verschillen tussen de logistiek dienstverleners vandaan komen en hoe beter de juiste partner te herkennen.

De problematiek van het moeizame transport van China naar Europa – inmiddels opgelopen naar 15 weken – kwam ook uitgebreid ter sprake. Een van de deelnemers vertelde over het desastreus verlopen alternatief om goederen op de trein van China naar Nederland te zetten. Alternatieve sourcing in Europa werd ook betrokken, maar stuit toch op de horde van testen en keuren van nieu-we leveranciers.

Voor het succesvol navigeren door de huidige perfecte supply chain-storm, is het cruciaal een brede blik te bewaren. Om supply chain-kennis bij bedrijven te toetsen, organiseert Supply Chain Media voor het tweede opeenvolgende jaar de SCM Global Pub Quiz als livestream online op 9 december. Vorig jaar streden 30 verschillende internationale teams, die verdeeld waren in ‘practitioners’ (supply chain professionals werkzaam in industrie, groothandel en retail) en ‘vendors’ (adviesbureaus, softwareleveranciers en logistiek dienstverleners). De vragen tijdens de Engelstalige pubquiz dit jaar zijn onderverdeeld in vijf categorieën, namelijk Leiderschap, Innovatie, Planning, Sustainability en Talentontwikkeling. Voor de 25 vragen zullen de makers putten uit alle artikelen van de internationale editie Supply Chain Movement die in print en online zijn gepubliceerd.

Deze Engelstalige content heeft Supply Chain Media toegankelijk gemaakt in SCM WisDome, een gepersonaliseerde kennisbank met machine learning en een soort Netflix van supply chain-artikelen.
Als prijzen voor de pub quiz krijgen de winnaars een zogenaamde Knowledge Quest. Deze quest is een traject van drie weken waarin een bedrijf met een duidelijk doel (onboarding van nieuwe supply chain-medewerkers, supply chain-talentontwikkeling of supply chain-innovatie) met behulp van de kennisbank gebruikers klaarstoomt voor een pitch aan de manager of de directie.

Meedoen?

Teams van bedrijven in de supply chain, maar ook van softwareleveranciers, adviesbureaus en logistiek dienstverleners, kunnen zich uiterlijk op 1 december aanmelden voor deelname met minimaal vier personen. Aanmelden of meer informatie? Stuur een mail naar:
tiffany.van.kasteel@supplychainmedia.nl.

Gegevens

Datum:
donderdag | 9 december 2021
Tijd:
17:00h - 18:00h
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, ,

Organisator

Supply Chain Media
Telefoon:
+31 314 36 45 73
E-mail:
info@supplychainmedia.nl
Bekijk de site van Organisator