Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Nationale Voorraaddag 2023

juni 15 | 9:00h - 17:00h

Nationale Voorraaddag 2023

Donderdag 15 juni is het eindelijk zover: de Nationale Voorraaddag 2023 gaat van start! Er is tijdens de dag genoeg ruimte om met elkaar te discussiëren over de laatste trends in de wereld van voorraadbeheer. Een waardevolle dag waar je als professional in voorraadbeheer bij wilt zijn.

Het belooft een interactieve dag te worden met verschillende klantcases,  kennissessies en vele verhalen uit de praktijk.

Plenair ochtendprogramma

Sander de Leeuw – Universiteit Wageningen
“Beter kan altijd, maar wie is de beste? Prestatiemeting in supply chain”

Michiel van Veen – Quooker
“Unlock the potential of inventory”

Michiel van Veen, Chief Supply Chain Officer van Quooker, geeft zijn visie op de waarde van voorraad vanuit verschillende perspectieven. In hoeverre heeft voorraad voor Quooker bijgedragen aan groei en hoe kan je anders kijken naar onbenutte waarde van assets in je bedrijf.

Ronald van der Tang – Royal Brinkman

Dagvoorzitter Rens de Jong 

Subsessies middagprogramma

Jeroen Maas & Robert Driessen – Buynamics
Thema: “Hoe beinvloed ik mijn integrale kostprijs”
De beginwaarde van je voorraad wordt bepaald door het aantal stuks te vermenigvuldigen met de prijs van de goederen. Beide elementen zijn cruciaal, maar hoe kun je de landed cost (de integrale prijs van goederen inclusief transport) nou goed bepalen en beïnvloeden? En waar binnen het bedrijf ligt de verantwoordelijkheid voor welke cost drivers. Tijdens deze sessie wordt u door 2 doorgewinterde CPO’s bijgepraat over keuzes binnen sourcing, alternatieven voor het Verre Oosten en inzicht in integrale kosten. Naast de kennis en inspiratie, ontvangt u praktische tips ‘die morgen toegepast kunnen worden’.

Walther Ploos van Amstel – Hogeschool van Amsterdam
Thema: “Stadslogistiek van de toekomst”
De stadslogistiek wordt steeds complexer. Lokale overheidsmaatregelen om de leefbaarheid in steden te verhogen, zoals venstertijden, zero-emissie zones, voorkeursroutes en gewichtsbeperkingen, maken het voor de leveranciers steeds moeilijker om een lastmile efficiënt te plannen en uit te voeren. Moeten we dichter bij de stad gaan zitten? Meer magazijnen, meer voorraadpunten?

Jaap Roorda – Reflex Hardis Group
Thema: “5 trends van Reflex WMS om grip te krijgen op uw voorraden”
In deze sessie deelt Hardis Group de top vijf trends van Reflex WMS en hoe je met een flexibel WMS meer controle krijgt over je supply chain. Ontdek hoe het inzetten van de juiste technologie helpt bij het aansturen van complexe supply chain processen, en om aan de vraag van uw klanten te voldoen in een omni-channel omgeving.

Luc Altorf – nShift
Thema: “Van klik-klik tot ding-dong: Het All-in One Delivery Management Platform”
Voorraad is waardevol om te hebben maar wel met het doel om klanten tevreden te stellen en moet dus uiteindelijk ook weg uit die stelling tussen die vier muren. Dit is waar de het nShift platform een onmisbare verrijking van het supply chain proces is. In deze sessie zullen wij de 4 facetten van ons “all in one delivery management platform” behandelen denk hierbij aan de start in de check-out, book+print in de warehouse omgeving, tracking en returns voor een naadloze gepersonaliseerde communicatie rondom de post-purchase ervaring. Waarin dit “gewoon” is voor B2C shipment gaan ook steeds meer B2B stromen vergelijkbare eisen stellen.

Jan Kraaijeveld – Slimstock
Thema: “Help, de voorraad moet omlaag!”
Sales, finance, operations, iedere afdeling in jouw bedrijf heeft een mening over voorraad, maar je moet het elke dag maar weer waarmaken. Er zijn veel knoppen waar je aan kunt draaien, maar wie geeft de gouden tip? Bedrijven die elke week nieuwe artikelen introduceren terwijl het assortiment en de voorraadkosten al de pan uit rijzen. Tijdens deze workshop zal Jan Kraaijeveld verbeteracties op het gebied van voorraadbeheer toelichten en laten zien hoe deze in jouw situatie kunnen worden toegepast.

Peter Bocken – Slimstock
Thema: “Automatisch en dynamisch replenishment van meerdere locaties”
Wanneer je over meerdere voorraadlocaties beschikt, bekent het dat je per artikel dus meerdere voorraadbeslissingen moet nemen in je keten. Retailers en technische groothandels kennen veelal een structuur waarbij het centraal magazijn de onderliggende vestigingen belevert. Dit wordt ook wel Multi Echelon Inventory Optimisation (MEIO) genoemd. Maar het kan ook zijn dat je voor de webshop(s) en externe marktplaatsen zowel intern als mogelijk extern voorraad aanhoudt. Diverse pure players, leveranciers en groothandels openen daarnaast ook zelf (web)winkels of showrooms. B2B en B2C gaan daarbij dus hand in hand. Tijdens deze sessie zal Peter Bocken erop ingaan hoe je een complex netwerk vanuit voorraadperspectief op een goede manier aanstuurt zodat je per locatie en per dag de juiste voorraad bij het juiste assortiment voor de juiste klantgroep hebt liggen.

Interesse om erbij te zijn? Meld je aan >> 

Organisator

IMCC
Telefoon:
+31570638411
E-mail:
info@imcc.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Kasteel De Vanenburg
Vanenburgerallee 13
Putten, Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie