Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kennisevent Same Day Delivery

woensdag | 16 januari 2019 | 14:00h - 17:00h

Same Day Delivery event

De retailmarkt verandert razendsnel. Consumenten kopen vaker online en verwachten dat de producten steeds sneller worden geleverd. Was het een paar jaar geleden nog gebruikelijk dat een bestelling binnen enkele werkdagen werd bezorgd, tegenwoordig is ‘vandaag besteld, morgen in huis’ de norm. Het Kennisevent Same Day Delivery op 16 januari in Utrecht zal de consumentenverwachtingen rondom bezorgtijden belichten.

De steeds korter wordende levertijden heeft forse consequenties voor retailers en logistieke dienstverleners. Maar heeft de online consument eigenlijk wel behoefte aan zo’n korte levertijd? Same-day delivery roept veel vragen op. Waar liggen de kansen en verwachtingen en wat zijn de valkuilen? Is het voor retailers een grote commerciële kans of leidt deze korte levertijd alleen maar tot meer kosten? Welke aanpassingen zijn nodig in de distributieprocessen om deze korte levertijd mogelijk te maken?

Onderzoeksresultaten

Kieskeurig.nl onderzocht dit jaar onder ruim 4600 Nederlandse consumenten wat zij verwachten van same-day delivery en UC Group deed internationaal onderzoek en interviewde in Nederland ruim 20 retailers en logistieke dienstverleners. Dit najaar besloten beide organisaties om de kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeken te combineren. Dit gaf als resultaat een helder en verrassend beeld van de staat van same-day delivery in Nederland. Deze onderzoeksresultaten zullen de bedrijven presenteren op het Kennisevent Same Day Delivery met afsluitend een netwerkborrel.

Programma

Wat vindt de Nederlandse consument van same-day delivery? En welke uitdagingen en oplossingen voor de logistiek zijn er? De middag van het Same Day Delivery event zal worden afgetrapt met de resultaten van de onderzoeken onder Nederlandse consumenten, retailers en logistieke dienstverleners. Kieskeurig.nl en UC Group zullen deze presenteren en hun opgedane kennis rondom same-day delivery delen. Vervolgens komen een retailer en een logistiek dienstverlener hun ervaringen uit de markt delen met het publiek.

Same-day delivery roept tevens vragen op rondom logistiek en duurzaamheid. Om inzicht te geven in duurzaam ingerichte logistiek, komt Margreeth Pape, duurzaamheidsmanager van Thuiswinkel.org de hoofdaanpak van het project ‘Bewust Bezorgd’ toelichten. Afsluitend volgt een plenaire discussie aan de hand van pittige stellingen rond same-day delivery, geleid door Pascal van Beek, founding partner UC Group. Tijdens de netwerk borrel is er de mogelijkheid verder te praten over de alsmaar versnellende levertijden, de vragen die dat oproept en de opgedane kennis rondom same-day delivery.

Interesse om kennis op te doen over de onderzoeksresultaten rond same-day delivery? Bekijk online het programma en meld u aan via de website.

Gegevens

Datum:
woensdag | 16 januari 2019
Tijd:
14:00h - 17:00h
Evenement Tags:
, , ,
Site:
https://www.ucgroup.nl/same-day-delivery-event/

Organisatoren

UC Group
Kieskeurig.nl

Locatie

Restaurant Zuiver
Krommewetering 51
Utrecht, 3543 AM Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
030 23 83 233
Bekijk de site van Locatie