Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Internationaal innoveren

december 4 | 7:17h

Internationaal innoveren
Datum: 28 april 2011
Locatie: Breda
Organisatie: Dinalog, Connect en Agentschap NL

APR 28 2011 | Dinalog, Breda
INNOVATIE IN LOGISTIEK EN INTERMODAAL TRANSPORT
Nationale en internationale mogelijkheden voor subsisidie en participatie

De logistieke sector is van grote economische en maatschappelijke betekenis voor Nederland. De vermindering van de druk op milieu en leefomgeving van het goederenvervoer staat centraal in het nationale en internationale beleid. De oplossingen variëren van het bevorderen van ‘modal shift’ en synchromodaliteit, het beter bundelen van goederenstromen tot het verminderen van transport en het ontwikkelen en toepassen van innovatieve logistieke systemen. Er bestaan diverse programma’s op Europees en nationaal niveau om deze oplossingen in de praktijk te brengen.

Om u een overzicht te geven van de mogelijkheden en om het Nederlandse netwerk te versterken organiseren Dinalog, Connekt en Agentschap NL – Internationaal Innoveren op 28 April 2011 in Breda de middag “Innovatie in logistiek en intermodaal transport – Nationale en internationale  mogelijkheden voor subsidie en participatie”. Tijdens deze middag staan we stil bij de volgende programma’s:

-Eind 2009 is het nieuwe logistiek topinstituut DINALOG van start gegaan als  onderdeel van het nieuwe Innovatieprogramma Logistiek en Supply Chains. Dit programma heeft de ambitie om Nederland te ontwikkelen tot Europees marktleider als regisseur van transnationale goederenstromen.

-Het Innovatieprogramma Duurzame Logistiek ondersteunt 250 koplopende bedrijven op het gebied van duurzame goederenlogistiek om in 2012 de winstgevendheid van bedrijven te verhogen en gelijktijdig de CO2 uitstoot met ten minste 20% te verlagen.

-Het Platform Agrologistiek ontwikkelt en realiseert meer efficiënte logistieke concepten voor de keten van land tot winkelschap, waardoor de transportbehoefte vermindert en de kwaliteit van het product én van de omgeving verbetert.

-Het Zevende Kaderprogramma is de grote pijler onder het onderzoeks- en innovatiebeleid van de Europese Commissie. In 2011 wordt weer een oproep gepubliceerd met volop mogelijkheden voor innovatie in de logistieke sector.

-Het MARCO POLO II programma is het instrument van de Europese Commissie ter ondersteuning van nieuwe initiatieven in de vrachtvervoermarkt die de hoeveelheid transportkilometers over de weg verminderen. In het tweede kwartaal van 2011 zal een nieuwe oproep in dit programma worden gepubliceerd.

Tevens zal ook kort worden stilgestaan bij andere nationale en internationale mogelijkheden, zoals het Interreg programma. Tijdens deze middag laten we ook een ondernemer aan het woord die zijn ervaringen met u willen delen.

Dinalog, Connekt en Agentschap NL nodigen u graag uit voor deze bijeenkomst. De volledige agenda vindt u in de bijlage. Deelname aan deze bijeenkomst in kostenloos. U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst via het aanmeldingsformulier op de site van Agentschap NL.

>> Meer informatie

Gegevens

Datum:
zondag | 4 december 2022
Tijd:
7:17h
Evenement Tags:
, , ,