Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dinalog breakfast seminar service logistics

december 4 | 6:23h

PROACTIVE SERVICE LOGISTICS FOR ADVANCED CAPITAL GOODS
Datum: 24 november 2011
Locatie: Dinalog,Breda
Organisatie: Dinalog
Event website: www.dinalog.nl

Spreker
Rommert Dekker, Professor of Management Science, Logistics and IT Erasmus Universiteit Rotterdam

Inhoud
ProSeLo wordt uitgevoerd door 10 bedrijven, 1 brancheorganisatie en 3 universiteiten. Capital Goods, zijn apparaten/machines die van wezenlijk belang zijn voor de productie van goederen of diensten. Ze worden veel gebruikt en moeten het altijd doen. In praktijk blijkt het onderhoud aan dergelijke apparaten minstens net zo duur te zijn als de aanschaf ervan. Steeds meer bedrijven willen samen met de aanschaf van zo’n apparaat ook het onderhoud en bijbehorende zaken meteen geregeld hebben.

Het onderzoek moet nieuwe oplossingen leveren om Service Control Towers significant beter te laten functioneren, sneller en tegen lagere kosten. Er zijn drie veelbelovende invalshoeken gekozen: het delen van reserve-onderdelen door verschillende gebruikers of leveranciers, nieuwe concepten voor het “last-buy” principe, hergebruik van onderdelen en tot slot ‘new predictive maintenance concepts’, die het op afstand monitoren en diagnostiseren mogelijk maken en kostenbesparend werken door bijvoorbeeld ‘op tijd’ een onderdeel te vervangen.

Geert Jan van Houtum presenteert de laatste stand van zaken met betrekking tot het project. Hoe ver zijn we? Waar lopen we tegen aan? Zijn er al resulaten?

Programma
08:00 u Ontvangst en ontbijt
08:30 u Introductie door Dinalog
08:35 u Presentatie Rommert Dekker
09:30 u Discussie
10:00 u Koffie/thee napraten

Locatie
Dinalog, Princenhagelaan 13, Breda

Registratie
U kunt zich inschrijven voor dit seminar via het inschrijfformulier op de event website. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Gegevens

Datum:
zondag | 4 december 2022
Tijd:
6:23h