Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Logistiekdag

donderdag | 7 februari 2019 | 9:30h - 17:00h

de Logistiekdag

Welke rol spelen data sharing, blockchain en Internet of Things (IoT) in supply chains? Inzetten op multi- en synchromodaal: is dat een keuze of een must? En hoe gaan we om met transformaties in warehousing, fulfillment en distributie? Toonaangevende verladers delen hun visie op logistieke vraagstukken tijdens de Logistiekdag 2019 op 7 februari in Tiel. De Logistiekdag is het jaarlijks terugkerende congres waar 200+ logistieke directeuren, Supply Chain Managers en specialisten samenkomen om het gesprek aan te gaan over de toekomst van de logistiek.

Binnen het thema “Innovatie in de versnelling” staat de vierde editie van het event in het teken van de toekomt van de logistieke sector. Het plenaire programma is divers met onder anderen sprekers van DHL en Picnic. Daarnaast zijn er verscheidene interactieve sessies over digitale transformaties, het inzetten op multi- en synchromodaal, de veranderingen in de wereld van warehousing & distributie. Ook wordt er een blik geworpen op de impact van globale trends op de supply chains van de toekomst.

T1 Digitale Transformatie

De digitale transformatie van de sector is begonnen en alle bedrijven hebben te maken met het veranderende speelveld, innovaties en uitdagingen. Hoe kunnen deze ontwikkelingen optimaal worden toegepast en uitgewerkt voor een meer efficiënte, duurzame en rendabele logistiek? Welke rol spelen data sharing, blockchain, partnerships, sensoring, truck platooning en nieuwe verdienmodellen? Op interactieve wijze gaan sprekers de diepte in rondom het thema digitale transformatie.

T2 Multimodaal & Duurzaam

Inzetten op multi- en synchromodaal: is er een keuze om het niet te doen? Een tekort aan personeel en materieel, congestie en de maatschappelijke noodzaak tot verduurzaming dwingt bedrijven om naar andere oplossingen te kijken. Is de wil er, zijn er acceptabele oplossingen en is het businessmodel rond te rekenen? Daarover praten bedrijven in deze themasessie: multimodaal en duurzaam.

T3 Warehousing & Distributie

Een groeiende vraag van consumenten, steeds kortere levertijden en enorme efficiëntiewinsten door automatisering en digitalisering: de wereld van warehousing, fulfillment en distributie staat op zijn kop. Tegelijkertijd zijn dit hoge investeringen, een personeelstekort, ruimte schaarste en is er een flinke discussie over de impact op het milieu. Deze uitdagingen, de innovatieve oplossingen en de impact voor Nederland komen aan bod in de themasessies over warehousing & distributie.

T4 Future Supply Chain

Future Supply Chain is een interactieve sessie over de invloed van globale trends op de supply chains van de toekomst. Deze globale trends zoals duurzaamheid, sociale verantwoordelijkheid, transparantie, strategisch inkopen, ketensamenwerking, digitalisering en arbeidsmarkt zijn onderwerpen voor discussie. Hoe spelen bedrijven op deze trends in om een toekomstbestendige keten te creëren?

Behoefte aan meer kennis over de toekomst van de logistiek? Meld u aan en bezoek de Logistiekdag in Tiel.

Organisator

Management Producties
Telefoon:
+31 (0)10 435 04 77
E-mail:
info@managementproducties.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Van der Valk Hotel Tiel
Laan van Westroijen 10
Tiel, 4003 AZ Nederland
+ Google Maps