Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cases Sales, Inventory & Operations Planning op 12 april 2017

woensdag | 12 april 2017 | 12:00h - 17:00h

Tijdens de Supply Chain Day op 12 april 2017 presenteren drie bedrijven hun ervaringen met Sales, Inventory & Operations Planning. Veel bedrijven zijn momenteel druk bezig met het periodiek overlegproces, meestal onder de noemer Sales & Operations Planning (S&OP). Dit proces is oorspronkelijk ontwikkeld om intern de vraag vanuit de markt te balanceren met de benodigde productiecapaciteit, liefst over een langere termijn van twaalf of achttien maanden en ook in financiële zin naast de aantallen producten.

Overleg en software

Omdat bedrijven steeds meer productie uitbesteden of alleen een handelsfunctie hebben, is de component van voorraadplanning van groter belang geworden. Vandaar de naast S&OP ook de term Sales, Inventory & Operations Planning (SIOP) wordt gehanteerd.

Tegelijkertijd met de toegenomen aandacht van dit proces vanwege steeds grotere volatiliteit in de klantvraag zijn ook steeds meer softwarepakketten voor S&OP beschikbaar en in gebruik genomen. Deze software kan het S&OP-proces ondersteunen door de workflow van vraagvoorspellingen te coördineren en door planningsscenario’s door te rekenen die tijdens de vergaderingen moeten worden besproken.

Supply Chain Day

Op de Supply Chain Day vertellen de bedrijven Perfetti van Melle, Owens Corning en Nooteboom elk in een korte presentatie van twintig minuten hun ervaring met het overlegproces en de daarvoor geïmplementeerde software. In een uur tijd krijgen deelnemers aan deze track een helder praktijkbeeld van Sales, Inventory & Operations Planning.

De Supply Chain Day vindt net als afgelopen twee jaar plaats in het Europese ervaringscentrum van Interface in Sccherpenzeel (bij Veenendaal).

Meer informatie over de SI&OP en overige tracks is hier te vinden:

www.supplychainmagazine.nl/event/supply-chain-day-2017

Tickets voor de Supply Chain Day zijn hier te bestellen:

https://shop.supplychainmedia.eu/product-category/events/

Gegevens

Datum:
woensdag | 12 april 2017
Tijd:
12:00h - 17:00h
Evenement Categorie:

Organisator

Supply Chain Media
Telefoon:
+31 314 36 45 73
E-mail:
info@supplychainmedia.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Interface – Awarehouse
Industrielaan 15
Scherpenzeel, 3925 BD Nederland
+ Google Maps