Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Business War Game over Supply Chain Strategie – 1 oktober 2015

maart 25 | 20:45h

Business War Game
Datum: 1 oktober 2015
Locatie: Havenbedrijf Amsterdam
Organisatie: Supply Chain Media en PwC
URL: www.supplychainprofessional.nl

 

Op 1 oktober 2015 organiseren Supply Chain Media en PwC weer een interessante sessie met een nieuwe case over een wereldwijde supply chain (ingebracht door medeorganisator MFIB zie www.mfib.nl). De workshop wordt gegeven in de vorm van een War Game in een maritieme sfeer.

Volgens onderzoek van McKinsey werkt slechts 35 procent van de bedrijven met een competitieve strategie waarmee de concurrentie is te verslaan. En slechts 20 procent van de bedrijven linken hun strategie met duidelijke beslissingen over hun productportfolio en de toewijzing van benodigde resources (=supply chain management). Daarom organiseren PwC en de SCM Professionals Club op 1 oktober 2015 een Business War Game over Supply Chain Strategie. Deze actieve workshop vindt plaats op een toepasselijke locatie: Port of Amsterdam.

Darwin zei het al, niet de sterkste wint, het is de meest adaptieve partij die zich weet te handhaven. De vraag is dus vooral of de medewerkers voldoende voorbereid zijn om in te kunnen spelen op verwachte en vooral ook onverwachte ontwikkelingen. Business War Gaming maakt antwoorden mogelijk waar andere methodes stil blijven, bijvoorbeeld bij het maken van keuzes, nemen van beslissingen, maken van plannen en vooral bij het boeken van resultaat.

Business War Gaming gaat over mentale flexibiliteit, creativiteit, anticiperen op nieuwe omstandigheden en handelen. Een kwalitatieve, mensgerichte aanpak, gebaseerd op de manier waarop de ‘special forces’ werken en denken. De uitkomst: verfrissende nieuwe inzichten, draagvlak en zicht op oplossingen. En belangrijker nog, een gezamenlijke ervaring in hoe effectief met toekomstige situaties om te gaan. Toepassingsgebieden zijn bijvoorbeeld de analyse van complexe problemen, het voorbereiden van strategische besluitvorming en/of de succesvolle implementatie van plannen. De ervaring zelf is een bron van inspiratie voor deelnemers en basis voor verbeterde samenwerking binnen en tussen teams.

Programma workshop 1 oktober 2015

• 15.00 Welkom door Martijn Lofvers
• 15.30 Opening door PwC
• 15:50 Supply Chain Strategie
• 16:15 Business Ware Game part I
• 17:15 Break
• 17:30 Business War Game part II
• 19.00 Wrap-up and drinks

Dit evenement is alleen toegankelijk voor genodigden en leden van de SCM Professionals Club.

Meer informatie over de SCM Professionals Club>>

Gegevens

Datum:
zaterdag | 25 maart 2023
Tijd:
20:45h
Evenement Tags:
, , , , , , , , ,