Even voorstellen: Kandidaten verkiezing Supply Chain Professional 2015

Wie volgt Jeroen van Weesep van Lego op als nieuwe Nederlandse boegbeeld van het vakgebied supply chain management? Wie wordt de Supply Chain Professional van 2015? De vijf supply chain directeuren die zich kandidaat hebben gesteld om het stokje van Lego’s Vice President Supply and Inventory Management Europe/Asia over te nemen, zijn:

 

 

15SCM002_Verkiezing Edgar Beers_kleinEdgar Beers, Director Global Supply Chain & CPO bij Vanderlande Industries

Het creëren van klantwaarde, door en met de hele keten. Dat is de drijfveer van Edgar Beers, directeur Global Supply Chain & Procurement van Vanderlande. Met teams in Europa, China en de Verenigde Staten is hij verantwoordelijk vooralle procurement, productie en logistieke activiteiten van het bedrijf.Hij startte zijn loopbaan als chemicus in de laboratoria van printergigant Océ. De vraag: ‘Hoe ervaart de klant waarde in de research die wij doen?’ dreef hem ook toen al naar andere functies, waarvan procurement en supply chain de afgelopen vijftien jaar de boventoon voerden.

De projectgedreven Vanderlande-organisatie vraagt volgens Beers om een supply chain die flexibel en betrouwbaar is. Door focus op klantwaarde en een gedreven samenwerking tussen de teams wereldwijd ondersteunt het supply chain-netwerk de snelle groei van Vanderlande.

Beers is geboren in Noord-Holland, groeide op in Utrecht – waar hij Organische Chemie studeerde – en woont nu met zijn vrouw en dochter in Limburg. Naast zijn passie voor z’n gezin, reizen en het beleven van verschillende culturen, zorgen het maken van muziek en sporten voor de nodige ontspanning.

 

15SCM002_Verkiezing Edith van Erp_kleinEdith van Erp, Supply Chain Director Nederland bij Mars

Supply chain die bijdraagt aan groei waarop we trots zijn.’ Dat is de ambitie van Edith van Erp-Slot, Market Logistics director bij Mars. Met haar team is ze verantwoordelijk voor demand planning, co-packing, duurzame logistieke services, customer services, logistiek accountmanagement en S&OP+. Van Erp-Slot werkt al twintig jaar bij Mars en heeft in die tijd het bedrijf en de klanten van verschillende kanten leren kennen. Ze werkte in diverse supply chain-rollen en daarnaast in customer marketing, account & salesmanagement en marketing. Haar enthousiasme voor supply chain-ontwikkeling leidt ertoe dat ze elke keer weer op het oude nest terugkeert.

Van Erp-Slot is geboren en opgegroeid in de kop van Overijssel. Voor haar studie vertrok ze naar Brabant. Daar woont ze nog steeds, met haar man en drie kinderen.

15SCM002_Verkiezing Mark Hoppenbrouwers_kleinMark Hoppenbrouwers, Supply Chain Director bij Rituals

Mark Hoppenbrouwers is Supply Chain director bij Rituals Cosmetics. Hij zet zich ten volle in voor het steunen en versnellen van de internationale expansieplannen van het cosmeticabedrijf. De komende tien jaar wil Rituals wereldwijd duizend vestigingen realiseren. Hoppenbrouwers studeerde Econometrics aan Tilburg University. Voordat hij bij Rituals kwam, werkte hij 21 jaar bij Apple, waar hij managementfuncties bekleedde in EMEA demand & supply planning, order management en logistiek.

In 2011 maakte Hoppenbrouwers zijn entree bij Rituals. Als supply chain director stuurt hij demand & supply planning, e-fulfilment, customer service en supply chain-projectteams aan. Rituals telt momenteel circa driehonderdvijftig winkels en ruim duizend shop-in-shops in zestien verschillende landen.

Hoppenbrouwers woont in Amersfoort, is getrouwd en heeft twee kinderen.

15SCM002_Verkiezing Ilse van Koetsveld_kleinIlse van Koetsveld, Director Supply Chain bij Wessanen Benelux

Do the things you love and love the things you do’, is het motto van Ilse van Koetsveld, director Supply Chain bij Wessanen Benelux. In haar studie Technische Bedrijfskunde aan de TU in Eindhoven koos ze voor de afstudeerrichting Logistiek en daarna bouwde ze in twintig jaar tijd ruime ervaring op binnen supply chain management. Na meer dan tien jaar bij Douwe Egberts gewerkt te hebben, wilde ze haar kennis en kunde graag toepassen in een andere omgeving. Het moest een organisatie zijn waar ze met haar resultaatgerichtheid, efficiency, passie en creatieve manier van denken waarde kon toevoegen.

Wessanen Benelux bood haar die kans. ‘Een prachtig bedrijf met een inspirerende missie: Healthy food, healthy people, healthy planet.’ Van Koetsvelds passie op het werk is supply chain, maar in haar vrije tijd is dat skiën, het strand en reizen, samen met haar drie kinderen. ‘Nu al voorpret voor onze reis naar Maleisië deze zomer. En in de tussentijd mooie stappen zetten bij Wessanen Benelux!’

15SCM002_Verkiezing portret Peter Meyer_kleinPeter Meyer, Supply Chain Director bij Brezan Automaterialen

Peter Meyer, Supply Chain director bij Brezan Automaterialen, heeft recent een spraakmakend supply chain-project afgerond in de automotive. ‘Met een volledig geautomatiseerd dynamisch voorraadsysteem verversen wij wekelijks de voorraad op onze verkooppunten en kunnen daarmee met 10 miljoen euro minder voorraad een hogere beschikbaarheid leveren.’ Reden voor hem om zich aan te melden voor de verkiezing. Meyer studeerde HTS Bedrijfskunde en volgde later onder meer de opleiding Master of Transport and Logistics Management en senior managementtrainingen.

Hij is een enthousiaste vernieuwer die dynamisch en assertief is en in staat is boven de materie uit te stijgen om overzicht te houden. Meyer houdt ervan om zaken in beweging te zetten en alles om hem heen aan te sturen. Hij noemt zichzelf onder andere doel-, team- en klantgericht, communicatief, transparant en overtuigend. Meyer, geboren in het Zwitserse Brig, heeft als hobby’s bergsport, fietsen, hardlopen, zwemmen in open water en zeilen. Hij is gehuwd en heeft twee kinderen.

Alle kandidaten zullen zich tijdens de voorverkiezing op 16 april 2015 bij Interface in Scherpenzeel presenteren.