Europese supply chain start-ups pitchen hun innovaties tijdens inNOWvate 2022

supply chain start-ups

Voor het vijfde jaar op rij organiseert Supply Chain Media op 19 mei de European Supply Chain Start-up & Scale-up Contest, als onderdeel van het inNOWvate Supply Chain Event in Nederland. Hiervoor werden meer dan 200 start-ups in Europa onderzocht. Deze jonge bedrijven zijn gepositioneerd en gepubliceerd in de Maturity Matrix met tien verschillende categorieën van supply chain-oplossingen, van leveranciersmanagement stroomopwaarts in de keten tot last-mile levering aan de klantzijde.

De 27 deelnemers aan de start-up en scale-up contest zijn afkomstig uit twaalf verschillende Europese landen. Hun oplossingen bestrijken uiteenlopende gebieden voor supply chain management. Voor de contest is een onderscheid gemaakt tussen de startende start-ups, met minder dan €2.500.000 aan opgehaald kapitaal, en de doorgroeiende scale-ups.

De volgende jonge bedrijven doen dit jaar mee aan de European Supply Chain Start-up & Scale-up Contest 2022: AFTS, Akuret, Archlet, Box ID, Carbmee, Charry, Circularise, Digilo, Garvis, Genlots, Impargo, Innoship, Livejourney, Logistics.cloud, Numi Solutions, OmniOpti, Pelico, Postis, Process Metronome, Responsibly, RTI Blockchain, Seedtrace, Shipnext, StoreShippers, Vuse-Gandolapp, Warebee en Worldfavor.

Pitchen op podium

Al deze deelnemers zullen met een kleine stand aanwezig zijn tijdens inNOWvate Supply Chain Event op 19 mei in het bioscoopcomlex Pathé in Ede langs de A12. Van hen kwalificeren zich drie start-ups en drie scale-ups voor de finale. Zij zullen in een drie minuten durende ‘elevator pitch’ hun oplossing presenteren op het hoofdpodium tijdens het inNOWvate Supply Chain Event om zo uit te maken wie de opvolgers worden van de winnaars van vorig jaar: Winddle en BigMile.

Een onafhankelijke vakjury en het publiek zullen gezamenlijk de winnende start-up bepalen; de winnaar van de scale-up contest wordt uitsluitend gekozen op basis van stemmen van het publiek op locatie en online. De vakjury, die de drie finalisten tijdens het evenement individueel spreekt, beoordeelt de start-ups op vier criteria: de commerciële potentie, het disruptieve karakter, de bruikbaarheid en de duidelijkheid van de propositie.

Bezoekers van het inNOWvate Supply Chain Event kunnen ook deelnemen aan de zogenaamde Dragon’s Den, waarin Chief Supply Chain Officers enkele supply chain sustainability-oplossingen van start-ups kritisch zullen beoordelen.

Meer informatie over deze contest en het evenement is te vinden op: https://innowvate.eu.supply chain start-ups