Eind aan samenwerking Jumbo en Getir

Jumbo en Getir

Jumbo en Getir beëindigen hun samenwerking. Vanaf januari 2022 werkte de retailer samen met Gorillas, dat later door de Turkse flitsbezorger werd overgenomen. Door die overname worden de city stores van Gorillas niet langer vanuit de Jumbo-winkels bevoorraad maar vanuit het distributiecentrum van Getir in Alblasserdam. De supermarktketen zelf wil zich nadrukkelijker focussen op verdere groei via haar eigen winkels en online kanaal.

‘De wensen van de klant staan bij Jumbo steeds centraal. Daarom willen we er altijd en overal zijn voor onze klanten. In dat licht hebben we veel geleerd van deze samenwerking met Gorillas’, zegt CEO Ton van Veen van Jumbo. ‘We werken nu aan minder complexiteit in het bedrijf en concentreren ons op het dagelijks verrassen van onze klanten in onze ruim 700 winkels, via Jumbo.com en via de Jumbo-app.’

Marktpositie versterkt

‘De samenwerking met Jumbo en de belevering door Jumbo aan de city stores van Gorillas heeft Gorillas geholpen zijn marktpositie in Nederland te versterken en vaste voet aan de grond te krijgen. De overgang naar Getir stelt Gorillas in staat de dienstverlening verder te verbeteren en in te spelen op de behoeften van de klanten’, aldus General Manager Florian Brunsting van Getir.

Beide bedrijven vinden het nu dan ook een logisch moment om de samenwerking te beëindigen. Brunsting: ‘In tegenstelling tot Gorillas heeft Getir vorig jaar geïnvesteerd in een eigen distributiecentrum. Getir is erin geslaagd het aantal leveringen aan de city stores met 70 procent te verminderen. Ook worden er kleinere voertuigen gebruikt, om de impact op de omgeving van de stores te minimaliseren.’

Pionier Getir

Getir geldt als een pionier op het gebied van de snelle boodschappenbezorging. Het speelde zich in de kijker met zijn flitsbezorging voor de last-mile, waarbij het ongeveer 2000 boodschappen aan zijn klanten aanbiedt. Het Turkse techbedrijf werd in 2015 opgericht en is momenteel behalve in Nederland ook actief in Turkije, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.