Eigen fabriek voor De Vegetarische Slager

Het gaat goed met De Vegetarische Slager. Zo goed dat oprichter Jaap Korteweg volgend jaar in Breda een eigen fabriek opent. Als de groei doorzet, sluit Korteweg de komst van meer fabrieken niet uit. Zijn doel is dan ook niets meer en niets minder dan op korte termijn de grootste slager ter wereld te worden.

De Vegetarische Slager maakt saucijzenbroodjes, kroketten en braadworsten van plantaardige ingrediënten. Directeur Jaap Korteweg, in april van dit jaar nog verkozen tot Ondernemer van het Jaar, ziet zijn omzet elk jaar verdubbelen. De vraag is inmiddels groot genoeg om een fabriek te kopen en de producten in eigen beheer te gaan maken. In Breda opent volgend jaar dan ook een fabriek met een oppervlakte van 3000 vierkante meter.

Korteweg, van oorsprong agrariër, werd tijdens de varkenspest en gekkekoeienziekte gevraagd dode dieren op te slaan. Hij weigerde en werd vegetariër. Uit onvrede over het bestaande vegetarische assortiment besloot Korteweg producten te ontwikkelen die de smaak en structuur van vlees hebben. Dat resulteerde in de zogeheten ‘gehacktballen’ en mc2-burgers, maar ook tot ‘visvrije tonyn’ en gamba’s.

Toekomstmakers Top 100

De Vegetarische Slager staat inmiddels ook op de longlist van de Toekomstmakers Top 100, die op 30 oktober gepresenteerd wordt. Het Utrechtse bedrijf heeft een eigen conceptstore in Den Haag, maar het assortiment wordt ook in diverse supermarkten verkocht. Ook in het buitenland, onder andere in België, Spanje en Portugal, zijn de vleesvrije producten te koop.