Efficiënter en effectiever transport

transport

Softwareleverancier Manhattan vernieuwt zijn Transport Management System (TMS) en is een samenwerking aangegaan met de digitale vrachtmarktplaats FreightRover. Beide stappen moeten klanten helpen hun transportactiviteiten efficiënter en effectiever gestalte te geven en gemakkelijker capaciteit te vinden.

De updates in het cloudgebaseerde TMS 2018 van Manhattan zijn gericht op het optimaliseren van de samenwerking en connectiviteit tussen transporteurs en het verbeteren van het inzicht tijdens het transporteren van goederen, inclusief het beheer van de vereiste temperatuurmeting. De mobiele app is bijgewerkt met een Geofencing-functionaliteit die het proces voor het traceren van zendingen automatiseert en vereenvoudigt én de veiligheid van de chauffeur en de naleving van wet- en regelgeving verbetert.

Daarnaast is Manhattan een samenwerking aangegaan met de digitale vrachtmarktplaats FreightRover om vervoerders de mogelijkheid te bieden de juiste capaciteiten te vinden voor hun specifieke behoeften. Manhattan TMS-gebruikers kunnen nu FreightRover’s Digital Freight Matching-platform inzetten om betrouwbare en rendabele vervoerders te vinden en te contracteren, turndown-tarieven te verlagen, vracht te volgen en betalingsdiensten te versnellen.

Groeiende dilemma’s

‘Het wordt steeds moeilijker om capaciteit te vinden, waardoor vervoerders gedwongen worden om buiten hun vaste vervoerdersbestand te kijken om aan hun vrachtbehoeften te voldoen’, zegt Pieter Van den Broecke, managing director Benelux en Duitsland bij Manhattan Associates (foto). ‘Door de samenwerking met FreightRover lossen we één van de groeiende dilemma’s in de branche op. Door gebruik te maken van de huidige deeleconomie kunnen onze TMS-klanten snel en gemakkelijk nieuwe vervoerders vinden zonder dat dit ten koste gaat van hun standaarden op het gebied van veiligheid, beveiliging en service.’