Eerste studenten Certified Blockchain Professional Program van start

CBPP

Op de Breda University of Applied Sciences is half februari de eerste groep studenten van start gegaan met het Certified Blockchain Professional Program (CBPP). Dit programma richt zich – en dat is nieuw – op de ontwerpkant van blockchain-organisaties. In samenwerking met Logistics Community Brabant biedt de Weconomics Foundation een halfjaarprogramma aan dat studenten opleidt in de digitale transformatie, data logistics en het ontwerpen van nieuwe organisaties.

Blockchain is de snelst groeiende banenmarkt op LinkedIn. Het accountants- en adviesbureau PWC gaat duizend professionals omscholen in blockchain en het aantal patentaanvragen groeit exponentieel. Genoeg reden dus om meer aandacht te geven aan deze ontwikkelingen, meldt Paul Bessems van de Weconomics Foundation.

‘Veel curricula richten zich op de (software-)ontwikkelkant, maar niet op de business- en ontwerpkant. De meeste digitale transformatieprojecten mislukken echter niet door een gebrek aan techniek, maar doordat digitale transformatie gezien wordt als iets van IT. Het strategische belang voor de organisatie wordt onderschat’, aldus Bessems.

Ervaring opdoen

CBPP richt zich vooral op blockchain leads, organisatie-ontwerpers, business developers, innovatiemanagers, consultants, IT-architecten, researchers, marketing-, finance-, legal-, fiscal, facility- en HR-professionals. Het programma duurt een half jaar. In die periode gaan de deelnemers één dag per week naar school en doen ze vier dagen per week ervaring op binnen een project, organisatie of start-up.

Het programma eindigt met een ontwerpopdracht die gepresenteerd wordt tijdens een afsluitende miniconferentie. Hierbij wordt samengewerkt met onderwijs- en onderzoeksinstellingen, bedrijfsleven, overheid en maatschappij. De cursus Certified Blockchain Professional Program vindt afwisselend plaats in Breda (Breda University of Applied Sciences) en ’s-Hertogenbosch (Avans Hogeschool).