Een nieuwe en opgeschoonde database

In het streven naar operational excellence om alles efficiënter en sneller bij klanten te krijgen, zijn veel bedrijven bezig met logistieke automatisering en gaan over op nieuwe bedrijfssoftwaresystemen. Het converteren van de bestaande data wordt hierbij nog wel eens onderschat. Een juiste dataconversie bepaalt echter het succes van een nieuw systeem. ‘Als de data niet op orde zijn, dan heeft dat direct consequenties voor het operationele proces’, zegt Marcel Schenk, managing director van Finavista, specialist in dataconversie, data cleansing en datamanagement.

 

Tot voor kort was Finavista vooral actief in de (financiële) dienstverleningssector. Sinds 2012 is het ook actief in de supply chain. ‘Data management wordt steeds belangrijker omdat de (financiële) impact van onjuiste of onvolledige informatie steeds groter wordt’, weet Schenk. ‘Zo kunnen onjuiste of onvolledige masterdata direct leiden tot vertragingen in het leverproces of op onjuiste gegevens gebaseerde managementbeslissingen’, illustreert Schenk.

Bij de overgang naar een nieuw systeem zijn er altijd veel zorgen over de kwaliteit van de data en veel bedrijven weten niet goed hoe ze dit moeten aanpakken. Schenk: ‘Wij kunnen de data opschonen, converteren en borgen in de processen. Onze oplossing is generiek opgezet. Het maakt niet uit wat de bron en het doel zijn, we kunnen in ieder formaat opleveren.’ Finavista start altijd met een vooronderzoek. ‘In vijf tot zes weken brengen we in kaart wat er moet gebeuren zodat er een volledig beeld ontstaat over de benodigde tijd en mogelijke bottlenecks. Dataconversie kost vaak meer tijd dan verwacht, dus het is zaak om er op tijd mee te starten’, aldus Schenk.