‘Een cloud-gebaseerd ERP voor generatie Y’

Smart Production Solutions start in de Benelux met het leveren van ERP-software voor productie- en groothandelsbedrijven die volledig ontwikkeld is op basis van gebruik in de cloud. Volgens Eric Klement (foto), director sales bij Smart Production Solutions, is Rootstock ERP enorm praktisch en flexibel in gebruik. ‘Het is een ERP voor generatie Y.’

Rootstock ERP is cloud-gebaseerde bedrijfssoftware die in de Verenigde Staten is ontwikkeld. Smart Production Solutions uit Den Bosch, onderdeel van de Empirion Groep, verwacht dat het zal voorzien in de groeiende behoefte aan flexibiliteit van productie- en groothandelsbedrijven. Het pakket beschikt over diverse modules, zoals cost accounting, supply chain, operations, product design & management, general accounting, sales en customer service-mogelijkheden, en is bovendien rijk aan apps.

Klement: ‘Het grote verschil is dat Rootstock ERP flexibeler én intuïtiever is, makkelijker te implementeren en eenvoudiger aan te passen.’ Het leggen van connecties met ketenpartners is volgens hem snel gedaan, het toevoegen van apps eveneens. ‘En elke verandering die je daarin aanbrengt, wordt ook automatisch aangepast in je planbord. Een dedicated interface is niet nodig, het ERP werkt immers in de cloud en is voorzien van alle benodigde koppelingen.’

Snel aanpassingen doorvoeren

Smart Production Solutions is van mening dat producenten in staat moeten zijn om snel aanpassingen door te voeren in hun productieproces, zonder daarvoor al te veel afhankelijk te zijn van een softwareleverancier. Is het nodig om een maatwerkoplossing nog vlak voor het proces in de fabriek aan te passen, dan biedt Rootstock volgens het bedrijf die mogelijkheid. Aanvullend ondersteunt de software bedrijven ook bij het vergroten van het keteninzicht voor alle supply chain-partners.

‘Het bestaansrecht van productiebedrijven is gebaseerd op flexibiliteit’, stelt Anne Jan Breman, als consultant betrokken bij Smart Production Solutions. ‘Producenten zullen hun klanten steeds vaker moeten ontzorgen. Maar in tijden waarin het lastig voorspellen is welke veranderingen eraan komen, wil je niet vastzitten aan een niet of weinig flexibel ERP.’ De modules van het Rootstock-systeem zijn met het oog op de toekomst dan ook ingericht op het zo slim mogelijk gebruiken van de mogelijkheden die het Internet of Things biedt.

Premier channel partner

Overigens sloot Rootstock in 2014 al een samenwerkingsovereenkomst met Vanenburg Software. Deze ontwikkelaar van business process-apps uit Putten mocht als ‘premier channel partner’ de software van Rootstock in Europa verkopen. Jan Baan, oprichter van de Vanenburg Group, noemde de samenwerking destijds al een voorbeeld van hoe een nieuwe generatie softwarebedrijven de markt benadert. Ook de Diessense Arcta Group van Donald Houben levert inmiddels implementaties van Rootstock.