Edwin Wenink is Logistiek Manager van het Jaar 2014

Edwin Wenink (45) mag zich een jaar lang Logistiek Manager van het Jaar noemen. Wenink, manager supply chain van FloraHolland in Naaldwijk, wist zijn logistieke wapenfeiten het beste voor het voetlicht te brengen. De jury is onder de indruk van de visie, initiatieven en resultaten die Wenink heeft getoond.

Zo realiseerde hij een modal shift van weg- naar railtransport/binnenvaart en Hubways, een neutraal ICT platform voor de sierteeltsector. Juryvoorzitter Theo Heemskerk noemde Wenink een inspirator die met zijn enthousiasme en creativiteit daadwerkelijk veranderingen teweegbrengt in een traditionele supply chain. ’Modal shift, stromen bundelen en IT-applicaties voor Hubways zijn stuk voor stuk innovatief, baanbrekend en belangrijk om de positie van Nederland in flora te behouden.’

Verder is Wenink nauw betrokken bij diverse onderzoeksprogramma’s op Europees en nationaal (Dinalog) niveau. Juryvoorzitter Theo Heemskerk noemde Wenink dan ook ‘een zeer bekwame manager die over de grenzen heen kijkt’.