Edward Heijnen vertrekt bij Caroz

Director supply chain development Edward Heijnen vertrekt per 1 januari 2016 bij Caroz. Hij is inmiddels een eigen adviesbedrijf gestart, maar zal nog wel op basis van een partnership verbonden blijven aan zijn oude werkgever.

Het vertrek van Heijnen vloeit voort uit een koerswijziging van Caroz. ‘Caroz gaat zich vanaf nu meer richten op datgene waarin we excelleren, namelijk de onafhankelijke aansturing van wereldwijde transportstromen’, meldt algemeen directeur Ruud Claessens. ‘Vanuit meer inzicht en controle voeren we vervolgens verbeterslagen door voor onze klanten. Natuurlijk gaan we daarnaast ook door met de organisatie en data-analyses ten behoeve van speed docking en blijven we bedrijven ondersteunen met logistieke analyses.’

Theorie toepassen in de praktijk

Volgens Heijnen zet Caroz strategisch gezien met deze focus een goede stap. ‘Maar mijn passie ligt voornamelijk in de totale supply chain. Ik ben inmiddels gestart met mijn eigen bedrijf, Supply Chain Insight, en merk dat de drang om de theorie zelf in de praktijk toe te passen steeds groter wordt. Het is natuurlijk prettig dat ik kan blijven samenwerken en dat Caroz mij hierin vrij laat,’ aldus Heijnen.

Heijnen was tweeënhalf jaar werkzaam bij Caroz. Daarvoor was hij actief voor onder andere Schuitema en C1000. Met zijn nieuwe bedrijf Supply Chain Insight, gevestigd in Oosterhout, legt hij zich toe op het helpen van kleine en middelgrote bedrijven bij het oplossen van problemen op het gebied van supply chain en logistiek. Heijnen kan daarbij bogen op ruim twintig jaar kennis en ervaring in supply chain management.