Edgar Beers van Vanderlande verkozen tot Supply Chain Professional 2015

Edgar Beers van Vanderlande Industries is het nieuwe Nederlandse boegbeeld van het vakgebied supply chain management. Op woensdag 10 juni 2015 werd hij in zijn functie als Director Global Supply Chain & CPO verkozen tot Supply Chain Professional van het jaar 2015. Edith van Erp-Slot (Mars Nederland) en Peter Meyer (Brezan Automaterialen) vormden zijn twee geduchte concurrenten in de strijd om de titel.

Authenticiteit, presenteren, excelleren in de eigen context en het vermogen om over culturen heen te kijken waren belangrijke selectiecriteria, liet juryvoorzitter Jack van der Veen (Nyenrode Business Universiteit) weten. Beers was ongelofelijk trots en blij dat hij in aanloop van de verkiezing het risico had genomen om te laten zien wat in zijn ogen een ‘progressieve supply chain’ is. Hij bedankte voor het vertrouwen dat hij krijgt als Supply Chain Professional 2015. ‘Ik ga mijn uiterste best doen om er invulling aan te geven.’

 

Beers ontving de wisseltrofee uit handen van Jeroen van Weesep (Lego), de winnaar van vorig jaar. ‘Gebruik je hoofd, je handen en je hart’, adviseerde Van Weesep. Voor hem betekende de titel erkenning voor zijn team binnen Lego en het hielp hem om ‘de supply chain functie te laten aarden’. ‘Ik woon in Nederland, maar werk niet in Nederland. In het buitenland levert deze titel mij veel interactie.’

Naast de eeuwige roem ontving de winnaar twee prijzen. Uit handen van DnA Languages kreeg de Supply Chain Professional 2015 een persoonlijke prijs overhandigd: een taaltraining naar keuze. Beers hoefde er geen seconde over na te denken. ‘Duits. Ik ben vaak in Duitsland maar veel verder dan de gebruikelijke chit-chat kom ik niet.’ De teamprijs, een managementgame om te spelen met het gehele supply chain-team, werd aangeboden door PwC.

Over de verkiezing Supply Chain Professional van het jaar

De verkiezing Supply Chain Professional is sinds 2008 een jaarlijks terugkerend initiatief van Supply Chain Media in samenwerking met BLMC. De finale daarvan is aan boord van de Spido-boot James Cook die door Groot-Rotterdam vaart. Aan boord voeren supply chain-collega’s tijdens verschillende korte sessies gesprekken met de genomineerden over hun belangrijkste uitdagingen in praktijk, onder leiding van experts in het vakgebied.

De finalisten zijn gekozen nadat zij verschillende assessments hadden doorlopen. Van doorslaggevend belang bij de keuze voor de finalisten was de zogenoemde Roos van Leary.

De finalisten van 2015

 • Edgar Beers, Director Global Supply Chain & CPO, Vanderlande Industries
 • Edith van Erp-Slot, Market Logistics Director, Mars Nederland
 • Peter Meyer, Supply Chain Director, Brezan Automaterialen

De jury

 • Jack van der Veen, EVO Leerstoel Supply Chain Management, Nyenrode Business Universiteit
 • Edwin van der Meerendonk, Vice President European Supply Chain Operations, Walt Disney
 • Jeroen van Weesep, VP Supply Chain Planning and Logistics EMEA and APAC, Lego Group
 • Allison Thomas, Supply Chain Director, CS&L Transformation, PepsiCo Europe
 • Erik Brouwer, Regional Director Supply Chain, Perfetti van Melle
 • Michel van Buren, Directeur, BLMC

Prijs

De winnaar van de verkiezing krijgt een zakelijke taaltraining op maat en naar keuze, verzorgd door DnA Languages en als teamprijs een managementgame om te spelen met het gehele supply chain-team, ontwikkeld en aangeboden door PwC.

Sponsors

Sponsors die moderatoren voor dit evenement aan boord van de boot leverden, waren dit jaar: Consafe Logistics, DSV Solutions, PwC en Slimstock. MP Objects en ShipitSmarter waren subsponsors.

Winnaars voorgaande jaren

Supply Chain Media en BLMC organiseren de verkiezing van de Supply Chain Professional voor het achtste achtereenvolgende jaar.

 • 2014 – Jeroen van Weesep, Vice President Supply and Inventory Management Europe/Asia bij Lego
 • 2013 – Allison Thomas, Supply Chain Director Benelux bij PepsiCo Nederland
 • 2012 – Erik Botter, Director Purchasing & Logistics bij Pearle Benelux
 • 2011 – Frank Schaapveld, Senior Director Supply Chain EMEA bij Medtronic
 • 2010 – Erik Bouwer, Director Supply Chain Management North-West Europe bij Perfetti Van Melle
 • 2009 – John van Dongen, Director Demand Flow Planning & Scheduling Europe bij Electrolux Home Products
 • 2008 – Edwin van der Meerendonk, Vice President European Operations bij Walt Disney