E-Ways Fulfilment Center failliet

E-Ways, met ruim veertig jaar ervaring in fulfilment, warehousing en customer service, is failliet. Het one-stop-shop bedrijf zorgde voor het voorraadbeheer en het verpakken en verzenden van vier miljoen pakketten per jaar voor bedrijven zoals ECI en Telegraaf Media Group. ECI vroeg recentelijk ook surceance van betaling aan. ECI Nederland exploiteert de webshops van Free Record Shop en van Cosmox.

 
E-Ways beschikte over een inhouse uitzendbureau, een eigen print- en mailcentrum, een inkoopafdeling en een inhouse contact center dat jaarlijks dan een miljoen calls en e-mails beantwoordde. In het najaar van 2013 kondigde E-Ways nog aan om alles-in-één-pakkettarieven te gaan hanteren, om zo duidelijkheid te verschaffen in het woud van onduidelijke en moeilijk vergelijkbare fulfilmentoffertes.

‘Wij rekenen voor de volledige afhandeling van webshoporders één vast tarief per zending’, zei directeur Koos van Santen op Emerce.nl op 21 oktober 2013. Het pakkettarief was inclusief inslag, opslag, het verpakken van de bestelde artikelen, verpakkingsmateriaal en de portokosten, zodat webshophouders precies wisten waar ze aan toe waren en eenvoudig konden berekenen of uitbesteden zinvol is.