E-fulfilmentopleiding voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt

e-fulfilmentopleiding

Scalabor is een Arnhems arbeidsontwikkelbedrijf dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans geeft zich te ontwikkelen en met de opgedane ervaring de arbeidsmarkt te betreden. Onlangs heeft het bedrijf in samenwerking met PostMasters een nieuwe dienstverlening opgestart op het gebied van e-fulfilment.

In Midden-Gelderland zijn veel warehouses en er komen nog altijd nieuwe bij. Ruim een jaar geleden startte Scalabor met de e-fulfilmentopleiding en afdeling waarmee het bedrijf het voorraadbeheer, orderpicken en verzenden van pakketten van webshops naar binnen- en buitenland verzorgt.

‘Iedere ochtend krijgen we een order met een locatienummer van het product zodat een medewerker deze kan vinden in het warehouse. Vervolgens verpakken we het product en versturen we de order via PostMasters naar de klant’, schetst Cantor Barten, divisiemanager bij Scalabor, het logistieke proces.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Scalabor speelt met haar nieuwe concept in op de vraag naar mensen in de logistiek en daarnaast op de behoefte van bedrijven om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. ‘Scalabor ontzorgt webshops in het logistieke proces en tegelijkertijd krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een goede training, zodat ze uiteindelijk zelfstandig de werkvloer op kunnen’, benadrukt Barten het onderscheidend vermogen van het bedrijf.

Volgens hem wordt maatschappelijk verantwoord ondernemen steeds belangrijker en verwachten klanten dit ook vaker van hun leveranciers. ‘Door hun logistiek bij ons uit te besteden, helpen ze mensen uit de Participatiewet en kunnen ze zich positief profileren in de markt’, stelt Barten.