E-commerce-man Van den Berg weg bij Jumbo

E-commerce-directeur Roland van den Berg (foto) is weg bij Jumbo. Van den Berg vervulde voor de supermarktformule uit Veghel een pioniersrol op online-gebied. Zijn werkzaamheden worden voorlopig overgenomen door Jurriaan Pouw, meldt het vakblad Distrifood op 22 september 2016.

Van den Berg is al sinds 1 juli weg bij Jumbo. Zijn vertrek heeft volgens de retailer in goed overleg plaatsgevonden. Van den Berg was sinds 2011 in dienst bij het Veghelse concern, onder meer als manager business development. Begin 2014 nam hij de rol van directeur e-commerce op zich.

Solide e-commerce-tak

‘Roland heeft de afgelopen jaren een grote bijdrage geleverd aan de omnichannel-strategie van Jumbo door het opzetten van ons e-commerce-kanaal’, meldt Jumbo in Distrifood. Met een solide e-commerce-tak zou het voor hem een goed moment zijn geweest de organisatie te verlaten en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Van den Berg tekende bij de supermarktformule onder meer voor de introductie van de nieuwe website Jumbo.com, de Jumbo-app, de opzet van het e-fulfilmentcenter, de uitrol van bijna 250 pick-up points en het thuisbezorgen van boodschappen.

E-dc uitgebreid

Overigens is Jumbo op e-commerce-gebied nog altijd druk in de weer. Het aantal pick-up points is inmiddels uitgebreid naar meer dan 275. Vanuit ruim 75 van deze locaties wordt door de retailer nu ook bezorgd bij zowel consumenten als zakelijke klanten. Daarnaast wordt Jumbo’s e-dc in Den Bosch uitgebreid.