Duurzame en efficiënte processen met ProlagWorld

ProlagWorld

Het Warehouse Management Systeem (WMS) ProlagWorld van CIM Logistics maakt magazijnen van klanten niet alleen duurzamer, maar ook kostenefficiënter. Het WMS zorgt voor een lagere CO2-uitstoot door een lager energieverbruik, een zuinig gebruik van resources en voor minder afval door optimaal materiaalbeheer, claimt het bedrijf.

ProlagWorld bewerkstelligt door de overgang van papierwerk naar digitaal procesmanagement een aanzienlijke vermindering van het materiaalgebruik. Functies als routeoptimalisatie of tweetraps orderpicking leiden in het magazijn tot een lager energieverbruik. Ze zorgen er namelijk voor dat vorkheftrucks via de kortste weg door het magazijn worden geleid en zo minder energie verbruiken.

Afhankelijk van de gebruiksintensiteit en de lengte van het traject stuurt het WMS de rekbedieningstoestellen in het magazijn aan met verschillende snelheden. Bovendien schakelt het systeem resources die niet nodig zijn automatisch uit, wat de CO2-uitstoot vermindert.

De ingebouwde functie voor het samenvoegen van orders zorgt ervoor dat minder verpakkingsmateriaal nodig is en dat de transportroutes worden verkort. De orders worden zo gebundeld dat ze, waar mogelijk, altijd zoveel mogelijk samen en met een transportmiddel aan de klant worden geleverd.

Ook het beheer van verpakkingseenheden is een duurzame functionaliteit. Deze functie zorgt voor tijd- en kostenbesparing tijdens het verpakkingsproces: bij het verpakkingsstation wordt de passende verpakkingseenheid voor een bestelling weergegeven. Zo wordt voorkomen dat onnodig verpakkingsmateriaal – met de bijbehorende kosten – wordt verspild.

De-kitting en restmaterialen

De functies de-kitting en het beheer van restmaterialen, die bij CIM-klanten in de productie worden gebruikt, zorgen eveneens voor een duurzaam gebruik van materialen en minder afval. Met behulp van de-kitting kunnen eindproducten of retouren heel eenvoudig op basis van software weer worden gedemonteerd. Zo kunnen bijvoorbeeld afzonderlijke, defecte onderdelen worden vervangen zonder dat het volledige eindproduct hoeft te worden afgevoerd.