Duurzaamheid in toeleveringsketens vermindert financiële risico’s

duurzaamheid

Duurzame supply chain-praktijken of SSCP’s helpen bedrijven om hun financiële risico te verminderen. Dat toont nieuw onderzoek van de University of Liverpool. Een dergelijke risicovermindering is vooral belangrijk voor bedrijven met complexe en efficiënte toeleveringsketens.

De VBDO, de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling, publiceerde de afgelopen jaren altijd de jaarlijkse rapporten van de Responsible Supply Chain Benchmark (RSCB). Op basis van de gegevens van deze tussen 2006 en 2012 gepubliceerde rapporten zijn op gezette tijden metingen verricht om te onderzoeken of het beheren van toeleveringsketens op een duurzame manier bedrijven kan helpen financiële risico’s te verminderen.

Deze bevindingen zijn gedocumenteerd in een onderzoeksrapport dat is geaccepteerd voor publicatie in het International Journal of Operations & Production Management, een toonaangevend academisch tijdschrift in operations management. Dit document staat nu online en is als PDF beschikbaar.

Aanmoedigen deelname aan SSCP’s

De VBDO hoopt dat het onderzoek bedrijven zal aanmoedigen deel te nemen aan SSCP’s om financiële risico’s te verminderen en dat het hen ook in staat zal stellen de urgentie van hun SSCP-investeringen te beoordelen.