Kandidaten Supply Chain Professional 2019 bekend

Joost Donkers

Wie volgt Joost Donkers van FrieslandCampina op als Supply Chain Professional van 2019 en fungeert aankomend jaar als boegbeeld voor het vakgebied? Supply Chain Media, BLMC en Inspired-Search selecteerden drie sterke kandidaten voor deze prestigieuze verkiezing: Rogier van Hasselt (Tate & Lyle), Valérie Kakebeeke-de Bruin (Unilever) en Antoine Leclercq (Ampleon). De voorronde van de verkiezing vindt plaats op 9 april op Nyenrode en de finale op 26 juni in Fort bij Vechten in Bunnik.

Al sinds 2008 vindt ieder jaar weer de gerenommeerde, Nederlandse verkiezing van de Supply Chain Professional van het Jaar plaats. Dit zijn de drie supply chain-directeuren die deze editie gaan strijden om de prestigieuze titel:

Rogier van Hasselt (41)

Supply Chain Professional 2019Rogier is sinds zijn komst bij Tate & Lyle in 2016 als Supply Chain Director EMEA verantwoordelijk voor planning, productie, logistiek en customer service in de EMEA-regio en voor de end-to-end supply chain van zes fabrieken van voedingsingrediënten. Hiervoor werkte hij bijna tien jaar bij Danone in Ierland, Duitsland en Nederland, waar hij de commerciële supply chain leidde en de supply chain voor een nieuwe babymelkfabriek heeft opgezet. Hij startte zijn carrière bij Jacobs Douwe Egberts in verschillende plannings- en inkoopfuncties, na de afronding van zijn studie Technische Bedrijfskunde aan de TU Eindhoven. Rogier is getrouwd en heeft drie kinderen.

Valérie Kakebeeke-de Bruin (43)

ply Chain Professional 2019Valérie is momenteel verantwoordelijk voor het Europese strategieprogramma bij Unilever. Ze zit in het Europese Supply Chain Leadership-team en fungeert als rechterhand van de EVP Supply Chain Europe met de eindverantwoordelijkheid over productie, logistiek, planning en customer service. Na de afgeronde studie levensmiddelentechnologie aan de universiteit van Wageningen in 2000 vervulde ze verschillende functies in kwaliteits- en productiemanagement, supply chain en inkoop bij Unilever in Nederland. Van 2012 tot 2017 werkte ze in Zwitserland als inkoopdirecteur Third Party Manufacturing Europe en als supply chain-directeur Beverages Europe. Na haar terugkeer in Nederland leidde ze de commerciële supply chain van Foods Benelux, alvorens ze in haar huidige functie startte. Valérie is getrouwd en heeft drie kinderen.

Antoine Leclercq (42)

ply Chain Professional 2019Antoine kwam naar Ampleon in 2016 en werd als Head of Global Supply Chain Management verantwoordelijk voor de wereldwijde supply chain bij deze hightech producent van transistoren in Nijmegen. Hij leidt teams in Nederland en de Filipijnen, onder andere op gebied van S&OP, Product Lifecycle Management en Warehousing & Distribution en is businesseigenaar van alle IT-applicaties voor supply chain. Hiervoor bekleedde hij vijftien jaar verschillende leidinggevende functies in supply chain en supply chain & operations bij Philips, NXP Semiconductors en ASML. Hij heeft een studie Technische Bedrijfskunde aan de TU Eindhoven afgerond. Antoine is getrouwd en heeft drie kinderen.