Drie Duitse bedrijven in finale European Supply Chain Scale-up Contest 2024

Supply Chain Scale-up Contest

Digilo, Holocene en The Climate Choice zijn de scale-ups die gaan strijden om de winst in de finale van de European Supply Chain Scale-up Contest 2024. Zij wisten hun plek te veroveren door hun uiteenlopende toepassingen van artificial intelligence (AI) op verschillende punten in de supply chain. Tijdens het inNOWvate Supply Chain Event op 22 mei wordt duidelijk wie de opvolger wordt van de winnaar van vorig jaar: het Nederlandse RTI Blockchain (foto).

De drie finalisten zijn dit jaar geheel toevallig allemaal uit Duitsland afkomstig. Stuk voor stuk benaderen ze de huidige uitdagingen in de supply chain met een frisse blik en dragen innovatieve oplossingen aan. Tijdens  het door Supply Chain Media  georganiseerde inNOWvate in bioscoopcomplex Pathé in Amsterdam-Noord maken ze hun opwachting op het hoofdpodium. In een 3 minuten durende pitch maken ze ieder voor zich duidelijk waarom juist zíj de finale van de wedstrijd wisten te bereiken en strijden ze om de winst. Deelnemers aan het event kunnen vervolgens stemmen op hun favoriete finalist. De scale-up met de meeste stemmen wordt uitgeroepen tot winnaar van de European Supply Chain Scale-up Contest.

Digilo

Het in München gevestigde Digilo werd in 2021 opgericht als IT-integrator voor magazijnlogistiek en telt inmiddels 25 werknemers. Hun eenvoudige maar innovatieve ‘digi’-oplossingen zijn ontworpen om magazijnactiviteiten te stroomlijnen en de efficiëntie van het personeel te verhogen. Deze scale-up biedt real-time oplossingen die compatibel zijn met ERP-, WMS- en TMS-systemen, waardoor handmatige magazijnprocessen drastisch worden verbeterd. Digilo gebruikt beacon-technologie, op camera’s gebaseerde ‘stereovisie’en AI-beeldherkenning in het magazijn ter verbetering van de efficiëntie. Digilo’s oplossingen leiden tot sneller en foutloos orderpicken en laden van vrachtwagens en containers.

Holocene

De Berlijnse scale-up Holocene ging van start in 2022 en telt op dit moment zestien medewerkers. Holocene levert een AI-gedreven software-as-a-service-oplossing die menselijke kennis met betrekking tot internationale logistieke operaties vastlegt. Hun digitale assistent helpt import/export-teams en wereldwijde supply chain-leiders met beveiligde kennis, efficiëntere geautomatiseerde processen en verbeterde transparantie om proactief te worden en weerbaar tegen uitzonderingen en verstoringen. Holocene ontwikkelde ook zijn eigen Machine Learning-technologie om internationale logistieke administratie te automatiseren.

The Climate Choice

Met de lancering van The Climate Choice in 2020 wilden de oprichters CO2-berekening integreren in de besluitvorming over inkoop. Voor bedrijven in de supply chain betekent scope 3-decarbonisatie het verzamelen van auditklare data van jaarlijks duizenden leveranciers. The Climate Choice biedt een gespecialiseerd platform dat leveranciersspecifieke gegevens over CO2-uitstoot levert. De scale-up maakt gebruik van artificial intelligence om klimaatgerelateerde data van leveranciers te verzamelen en waarborgt de kwaliteit van die data om zo daadwerkelijk emissiereductie in scope 3 te bereiken. The Climate Choice heeft momenteel negen werknemers in dienst.