DPD introduceert ophaalservice aan huis

DPD

Pakketservice DPD komt met een ‘Pickup request’ voor particulieren en kleine ondernemers. Zij hoeven hun pakketten niet meer naar een pakketpunt te brengen, maar kunnen deze door een chauffeur laten ophalen. Een dergelijke ophaalservice was tot op heden alleen voor zakelijke klanten beschikbaar. Volgens DPD is de service uniek in Nederland en in alle regio’s beschikbaar.

Duizenden mensen maken maandelijks gebruik van het online verzendplatform pakkettenversturen.nl van DPD. Steeds vaker kreeg DPD de vraag of pakketten ook thuis opgehaald konden worden. Het ophalen van pakketten is voor grote bedrijven met een abonnement al langer mogelijk, maar voor kleine ondernemers en consumenten was dit nog niet het geval. Met de introductie van de nieuwe ophaalservice biedt DPD voor hen nu hetzelfde gemak.

Eric Dietz, CEO van DPD Nederland: ‘Wij zijn trots op deze nationale primeur. Al onze klanten, van consumenten tot ondernemers, zijn belangrijk voor ons. Wij luisteren graag naar hun ideeën. Er was veel vraag naar ophaalmogelijkheden. Met de nieuwe service komen we tegemoet aan deze vraag en bieden we iedere ondernemer en consument het gemak van thuis ophalen.’

Ophalen in één-urig tijdvak

De ophaalservice is in alle regio’s beschikbaar. Voor een vaste toeslag, ongeacht het aantal pakketten, komt de chauffeur de pakketten afhalen. Klanten die een pickup request indienen, krijgen een werkdag van tevoren een herinnering dat de zending wordt opgehaald. Zij ontvangen op de ochtend van het ophaalmoment een e-mail in welk één-urig tijdvak de chauffeur aan de deur komt.