DPA: ‘Veel meer vacatures dan beschikbare logistiek professionals’

‘De huidige markt heeft veel meer openstaande vacatures dan beschikbare logistiek professionals.’ Het is de belangrijkste trend waarmee directeur Onno van Capelleveen van DPA Supply Chain zich momenteel geconfronteerd ziet. Bovendien is er – als gevolg van de voortschrijdende automatisering – ook nog eens sprake van andersoortige functies, aldus Van Capelleveen.

Vraag en aanbod op de arbeidsmarkt zijn in de huidige hoogconjunctuur niet meer in evenwicht, constateert de directeur van DPA Supply Chain, dat specialisten koppelt aan ketenvraagstukken bij food-, retail-, farmaceutische en hightechbedrijven. Met het opzetten van bijvoorbeeld DPA Supply Chain Systems pakt de recruiter de uitdagingen aan.

‘Deze specialisatie van onze dienstverlening speelt in op de behoefte van bedrijven om supply chain-processen te optimaliseren met behulp van datagebruik en geïntegreerde applicaties’, meldt Van Capelleveen. ‘Systems is een businessunit binnen DPA Supply Chain die opdrachtgevers kan helpen om complexe supply chain-processen en aanwezige of nog te implementeren applicaties optimaal op elkaar aan te laten sluiten. Daarnaast kan Systems een rol vervullen in het ontsluiten, analyseren en presenteren van supply chain-data en het optimaal benutten van informatiebronnen bij het nemen van strategische en tactische beslissingen.’

Drie pijlers voor optimalisatie

Van Capelleveen maakt hierbij melding van drie verschillende pijlers worden waarmee optimalisatie bereikt kan worden. De eerste is business intelligence, dat knelpunten in de supply chain zichtbaar kan maken en/of kan sturen op performance. Tweede pijler is procesoptimalisatie, waarmee efficiëntie behaald kan worden door procesverbeteringen door te voeren. Software-optimalisatie is de derde pijler, waarbij door optimalisatie of implementatie van software extra waarde toegevoegd kan worden aan de supply chain in de vorm van efficiëntie en zichtbaarheid.

DPA Supply Chain is op 24 mei als sponsor van het inNOWvate Supply Chain Event van Supply Chain Media aanwezig in De Rijtuigenloods in Amersfoort. Waarom bezoekers van het event absoluut langs de stand van DPA Supply Chain moeten komen? Van Capelleveen: ‘Omdat we bezoekers kunnen prikkelen en inspireren over de inrichting van hun supply chain en de inzetbaarheid van personeel.’