Download: Maturity Matrix Europese Supply Chain Start-ups

Na de vele start-ups in de fintech uit heel Europa staat nu het terrein van supply chain management sterk in de belangstelling bij investeerders. In de afgelopen paar jaar hebben 53 Europese start-ups in de logistiek ruim 160 miljoen euro aan startkapitaal opgehaald. Dat blijkt uit onderzoek van Supply Chain Media. De 53 ondervraagde en onderzochte start-ups, opgericht in Europa in of na 2012, zijn door Supply Chain Media gepositioneerd in een positioneringsmatrix.  

De Maturity Matrix Europese Supply Chain Start-ups bevat tien categorieën logistieke oplossingen, variërend van leveranciersmanagement tot en met aflevering aan consumenten thuis. Dit maakt het voor producenten, groothandels, retailers en logistiek dienstverleners gemakkelijk om te zien welke nieuwe start-ups voor hen interessant zouden kunnen zijn.

Op de verticale as staat de mate van volwassenheid met een scheiding tussen start-ups en scale-ups; de laatste bedrijven hebben meer dan 2 miljoen euro aan kapitaal opgehaald. De volwassenheid van de bedrijven is gebaseerd op leeftijd, aantal medewerkers, gewonnen prijzen, aantal klanten en opgehaald kapitaal. De horizontale as geeft de verschillende categorieën aan oplossingen weer en de eenheden waarvoor de start-ups oplossingen bieden. De start-ups zijn gepositioneerd in de oorsprong van hun oplossingen en bieden mogelijk diensten in meerdere categorieën.

Download: Maturity Matrix Europese Supply Chain Start-ups