Dopper kiest voor Fietskoeriers.nl

Dopper

Dopper zet voortaan fietskoeriers in voor de bezorging van online bestellingen. Op die manier wil het merk naast de plasticvervuiling ook de CO2-uitstoot terugdringen. Voor de bezorging van haar drinkflessen en accessoires werkt Dopper samen met Fietskoeriers.nl, een platform van Cycloon Post & Fietskoeriers dat in meer dan zestig steden in Nederland bezorgt. 

‘Dankzij onze nieuwe partner Fietskoeriers.nl wordt de meest duurzame, herbruikbare waterfles nu bezorgd op de meest duurzame manier’, meldt Virginia Yanquilevich van Dopper. ‘Hoewel bezorging per fiets in Nederland heel logisch klinkt, was het niet makkelijk een partner te vinden die landelijke dekking kon bieden. Fietskoeriers.nl doet dat wel. Samen verwachten we dit jaar al ruim een ton CO2 te besparen.’

De keuze voor Fietskoeriers.nl – een platform van samenwerkende fietskoeriersbedrijven – sluit volgens haar perfect aan bij Doppers focus op duurzaamheid. ‘Als bedrijf zijn we sinds kort volledig CO2-neutraal. Maar we blijven ons inzetten om de uitstoot die we nog produceren steeds verder terug te brengen, zodat we nog minder hoeven te compenseren. Deze stap brengt ons daar weer een stukje dichterbij’, aldus Yanquilevich.

CO2-besparing

Door pakketjes met de fiets te bezorgen, rekent Dopper af met een gemiddelde uitstoot van 0,2 kg CO2 per pakketje. Naar verwachting zullen ruim 5000 webshopbestellingen per vrachtfiets worden bezorgd, waarmee Dopper en Fietskoeriers.nl een totale CO2-uitstoot van meer dan een ton (1000 kg) realiseren. Dat is vergelijkbaar met de uitstoot van 5800 km autorijden.

Bij een bestelling haalt een fietskoerier het pakje op bij het distributiecentrum van Dopper en brengt het naar een hub aan de rand van de stad. Daar wordt het gesorteerd en de volgende werkdag per fiets bij de klant bezorgd. Moet het pakket naar een andere stad, dan gaat het van de hub naar het sorteercentrum in Nieuwegein in een wagen die rijdt op bio-LPG. Eenmaal gesorteerd gaat het naar de hub in de stad van bezorging. Het laatste stuk is weer voor de fietskoerier, die de bestelling tussen 17.00 en 22.00 uur bij de klant bezorgt.