Diversiteit en inclusie als groeiversneller voor supply chain

diversiteit en inclusie

Vijf keer ging het wegens corona niet door, maar op 12 april was er het vervolg op ‘Een schot voor open doel’. Werd daar eind 2020 nog voor en door vrouwen gediscussieerd over het belang van méér vrouwen in de top van de supply chain, deze keer waren ook mannen welkom in een breder getrokken onderwerp: Diversiteit en inclusie (D&I) als groeiversneller voor supply chain en logistiek. Oftewel: hoe wordt het management een betere afspiegeling van de maatschappij? Spreker Sander Schimmelpenninck: ‘We zijn het allemaal eens over de noodzaak en toch zie ik hier bovenal mensen met een boel “vinkjes”!’

Per 1 januari 2022 moet volgens de wet ten minste een derde deel van nieuwgekozen commissarissen van beursgenoteerde bedrijven bestaan uit mannen en tenminste een derde deel uit vrouwen. Daarnaast zijn grote naamloze en besloten vennootschappen verplicht om passende en ambitieuze streefcijfers op te stellen om de verhouding tussen het aantal mannen en vrouwen in de (sub)top van de onderneming evenwichtiger te maken. Jaarlijks moeten ze rapporteren over de voortgang.

Uit de Female Board Index 2021 van de Tias School voor Business and Society blijkt dat 61 van de 89 Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen aan de eisen voldoen. De supply chain loopt echter behoorlijk achter. Onderzoeks- en adviesbureau Gartner meldde dat internationaal gezien in 2020 het aantal vrouwelijke leiders in de supply chain 17 procent bedroeg. Het percentage daalde vorig jaar naar 15 procent. Vooral gebrek aan ontwikkelings- en carrièremogelijkheden maken dat vrouwen afhaken.

Tijdens Diversiteit en inclusie als groeiversneller voor supply chain en logistiek – een exclusief diner in het Utrechtse Galgenwaard-stadion – bevonden zich onder de pakweg zestig aanwezigen minstens evenveel vrouwen als mannen. Echter, terugkomend op de opmerking van Sander Schimmelpenninck: aanwezigen met een andere etnische achtergrond waren vooral de medewerkers van cateraar Maison van den Boer.

De organisatoren van de avond … … …

Verder lezen?

diversiteit en inclusieHet volledige artikel is exclusief te lezen voor leden van Supply Chain Magazine. Heb je al een lidmaatschap? Log dan hier in. >> https://www.supplychainmagazine.nl/magazines/

Nog geen lid en wel nieuwsgierig naar de rest van het verhaal? Neem nu een lidmaatschap op Supply Chain Magazine!  >>