Districon overgenomen door Royal HaskoningDHV

Districon

Supply chain-adviesbureau Districon in Maarssen, met zo’n 80 medewerkers, is overgenomen door Royal HaskoningDHV, een van ’s lands grootste advies- en ingenieursbureaus. Districon zal onder de eigen merknaam blijven opereren en onderdeel worden van de Industry & Buildings business line binnen Royal HaskoningDHV.

Districon, opgericht in 1976, is gespecialiseerd in supply chain- en logistieke vraagstukken. Het bedrijf helpt klanten met een end-to-end supply chain-dienstenaanbod, van strategisch advies (investeringsstrategie, supply chain-advies) tot projectuitvoering en de implementatie van IT-oplossingen.

Tot de klantenkring van Districon behoren bekende namen als Action, ANWB, Blokker, Bol.com, DHL, Heineken, KLM, PostNL en verschillende overheidsinstanties. Ook heeft het Nederlandse bureau twee buitenlandse vestigingen (in de Verenigde Staten en Singapore) van waaruit het opdrachtgevers in Noord-Amerika en Azië bedient.

Schaalvergroting en versnelling van de groei

‘Onze kracht is het optimaliseren van (delen van) de goederenstroom van producent tot consument. Of terug van consument naar verkooporganisatie of fabrikant. We zijn wereldwijd actief in distributiecentra, van magazijnen tot cargohubs op luchthavens en in zeehavens en distributienetwerken’, legt Districon Managing Director Erwin Faber (foto) uit. Door de overname door Royal HaskoningDHV kan Districon volgens Faber profiteren van de omvang en financiële slagkracht van dat bedrijf voor verdere schaalvergroting en versnelling van de groei.

Royal HaskoningDHV telt meer dan 6000 medewerkers in 25 landen. Het bedrijf is actief in verschillende segmenten binnen de zakelijke dienstverlening, waaronder engineering, design, consultancy en technologie. Gebruikmakend van het grote netwerk van het ingenieursbedrijf wil Districon zijn diensten kunnen aanbieden aan meer klanten in binnen- en buitenland. Daarnaast kan het supply chain-bureau met de krachtenbundeling zijn proposities verbreden.