Discounter Action groeit maar door

Discountformule Action groeit in steeds hoger tempo door. Vorig jaar opende de onderneming vijftig nieuwe winkels. Nu zijn er volgens het FD van 5 juli 2013 in het eerste halfjaar veertig bijgekomen. Daarnaast staat de bouw van een tweede distributiecentrum in Limburg ter ondersteuning van de internationale groeistrategie op de rol.

De strActionategie van Action is gericht op het openen van nieuwe winkels in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Het succes van de formule is toe te schrijven aan de bekend om het sterk wisselende, brede assortiment met extreem lage prijzen. Daarmee biedt de retailer een antwoord op het lage consumentenvertrouwen en heeft het tegelijkertijd concurrenten op een idee gebracht. Blokker Holding investeert sterk in de eigen discounter, Big Bazar en zette een nieuwe formule op onder de naam Budget.

Afstanden

Action2Action verwacht dit jaar de 400e winkel te openen en door de geplande verdere groei zal de capaciteit van het huidige distributiecentrum in Zwaagdijk-Oost in de nabije toekomst ontoereikend zijn. Daarnaast worden de afstanden tot de nieuwe winkels in België, Duitsland en Frankrijk te groot.

Het nieuwe distributiecentrum, waarbij vastgoedspecialist CBRE optrad als adviseur van Action, wordt gebouwd in het Businesspark Midden-Limburg in St. Joost (gemeente Echt-Susteren) in Limburg. Volgens planning zal het nieuwe distributiecentrum begin januari 2014 operationeel zijn.