Directe levering van ijs per drone

drone

Unilever en Terra Drone Europe doen samen onderzoek naar de levering van ijs per drone. De service is vooralsnog voorbehouden aan inwoners van New York, zo meldt Terra Drone op haar website.

In een programma dat werd uitgevoerd op Unilevers recent gehouden jaarlijkse beleggersevenement werden ijsbekers van Ben & Jerry’s per drone op een vooraf bepaalde bestemming afgeleverd. Een multi-copterdrone van Terra Drone werd daarvoor uitgerust met een bezorgdoos die ontworpen is om drie minicups ijs van Ben & Jerry’s (72 gram per stuk) te vervoeren.

De demonstratie maakte onderdeel uit van Unilevers ijsleveringsdienst ‘Ice Cream Now’, een bezorgservice voor ijsjes. Deze service is wereldwijd al uitgegroeid tot een enorme onderneming. Omdat de regelgeving rond toekomstige dronevluchten naar verwachting flexibeler zal worden, bereidt de multinational zich voor op een logistieke dronedienst die producten sneller aan meer klanten zal leveren.

Toename van diensten voor drones

Yuki Ueno, directeur van Terra Drone Europe, meldt met de inzet van drones te willen bijdragen aan de oplossing van de huidige problematiek op logistiek gebied, zoals de uitstoot van kooldioxide. ‘Naarmate de deregulering wereldwijd vordert, zullen ook de leveringsdiensten voor drones toenemen’, meent Ueno. Terra Drone en Unilever zullen daarvoor ook in de toekomst blijven samenwerken op het vlak van logistieke dienstverlening.