Dinalog biedt hulp bij innovatie

Logistieke MKB-bedrijven die een innovatief idee hebben, maar de kennis missen om het van de grond te krijgen, kunnen aankloppen bij Dinalog en Syntens voor hulp. Tijdens de vakbeurs Transport & Logistics in Ahoy Rotterdam op 28 en 29 maart legt Harry van den Hoff, program manager Dinalog, hier alles over uit. ‘Wij zorgen samen met Syntens voor verbinding, financiering en ondersteuning.’

Dinalog kan helpen om specialistische kennis in te huren of om een samenwerking op te starten. De leidraad is vaak dat een aantal partijen op een of andere manier met elkaar willen samenwerken. Hiervoor is bijvoorbeeld het ‘Ontwikkelbudget Samenwerking’ in het leven geroepen. ‘Wij betalen de helft van alle ontwikkelkosten die gemoeid zijn met het tot stand brengen van de samenwerking. Dit kan bijvoorbeeld gaan om de keuze van de rechtsvorm, de haalbaarheid van het plan of de verdeling van de winst’, legt Van den Hoff uit.

Het moet echter wel gaan om thema’s die aansluiten bij de missie van de topsector, zoals regie over meerdere ketens heen of nieuwe vormen van bundeling. Hij verduidelijkt dat Dinalog niet voor bedrijven op zoek gaat naar potentiële samenwerkingspartners. ‘Bedrijven kiezen zelf het consortium waarin ze willen samenwerken. Wij dragen bij aan het succes dat de ondernemer zelf creëert.’

Bijblijven
Tijdens de vakbeurs Transport & Logistics gaat Van den Hoff dieper in op de mogelijkheden voor hulp bij innovatie. Daarnaast zijn er lezingen van andere partijen, zoals Slimstock die vertelt hoe bedrijven geld kunnen verdienen met voorraad, Trivizor over horizontale samenwerking en Rabobank over global sourcing en de groothandel.

Organisator easyFairs beoogt bezoekers van de beurs een complete update te geven van de markt. Naast de lezingen tonen honderd exposanten hun noviteiten. Zo geeft Barloworld een virtuele tour door het magazijn in een Very Narrow Aisle-simulator. Op woensdag zal Dakar-winnaar Gerard de Rooy als speciale gast met zijn truck aanwezig zijn.

De beurs is geopend op 28 maart van 11.00 – 20.00 uur en op 29 maart van 10.00 – 17.00 uur.

Bezoekers kunnen zich registreren voor een gratis bezoek via www.easyFairs.com/TRANSPORT-NL