DHL participeert in circulaire kledinglijn

DHL circulaire kledinglijn

DHL en Mykke Hofmann, een sociaal-ecologisch modelabel uit München, presenteren samen een circulaire kledinglijn. De Forever Pieces-collectie bestaat uit kledingstukken die volgens de ontwerpers een leven lang meegaan omdat ze een tijdloos ontwerp hebben. Ook krijgt de koper er een onderhoudscontract bij.

‘Onze visie op positieve mode verenigt duurzame logistiek, circulariteit en eerlijke productieomstandigheden met duurzame kwaliteit’, aldus Arjan Sissing, Global Head of Brand Marketing bij DHL.

De collectie komt voort uit een ontwerpwedstrijd afgelopen najaar. In totaal deden 848 modeliefhebbers uit tachtig landen mee en werden 2375 ontwerpen ingediend. Uit de inzendingen werden zes ontwerpen geselecteerd, bestaande uit een trenchcoat, blouse, broek, jurk, topje en broekje.

‘De feedback van de wedstrijd overtrof al onze verwachtingen, zowel in kwantiteit als in kwaliteit’, zegt Jelena Hofmann, oprichter en CEO van Mykke Hofmann. ‘De respons laat zien hoe diep het concept duurzaamheid verankerd is in de opkomende modegemeenschap.’

Blockchain

De Forever Pieces zijn ontworpen als tijdloze stukken die verder gaan dan trends. Bij aankoop ontvangen klanten een garantiecertificaat in de vorm van een klimaatneutrale NFT (non-fungible token) om de draagbaarheid en de levensduur van de kleding te verlengen met bepaalde reparaties. De NFT wordt opgeslagen in een digitale portemonnee op de blockchain, waardoor deze niet verloren kan gaan.

SOS Kinderdorpen

Net als de rest van de ontwerpen van Mykke Hofmann wordt de hele Forever Pieces-collectie geproduceerd in een fabriek in Servië waar vrouwen een vaste baan krijgen en werken onder goede omstandigheden en tegen eerlijke voorwaarden. De volledige opbrengst van de verkoop van de collectie gaat naar SOS Kinderdorpen. De collectie is online verkrijgbaar via www.MykkeHofmann.com.

DHL