DHL-pakketpunten in 250 Hema-winkels

Hema

DHL heeft er in een klap 250 pakketpunten bij. Ze werden de afgelopen dagen gerealiseerd in Hema-filialen, om zo de druk op de pakketdienst wat te verlichten. De bedrijven werken al langer samen, omdat DHL ook de onlinebestellingen van het warenhuis vervoerd.

De extra pakketpunten dragen volgens DHL bij aan een soepel verloop van de vele thuisbezorgingen. De verwachting is dat er de komende weken nog meer vestigingen van het warenhuis aansluiten bij dit initiatief. Hema heeft in totaal 550 winkels in Nederland.

Bij de nu gerealiseerde pakketpunten kunnen overigens uitsluitend pakketten van DHL opgehaald of ingeleverd worden. In de Hema-vestigingen kan ook niet gewinkeld worden. De partijen zijn van plan de service in de winkels ook na de lockdown voort te zetten.

Miljoen pakketten per dag

Als gevolg van de coronacrisis heeft het online shoppen een enorme vlucht genomen. DHL bezorgt daardoor momenteel in Nederland ongeveer een miljoen pakketten per dag. De nieuwe Hema-pakketpunten zijn geopend van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.