DHL krijgt enorm sorteercentrum in Zaltbommel

DHL

Voor DHL Parcel wordt op bedrijventerrein De Wildeman in Zaltbommel een enorm sorteercentrum voor pakketten gerealiseerd. Het centrum gaat fungeren als een van de centrale hubs waarin zowel binnenlandse zendingen als die van internationale webshops uit landen als Duitsland, Amerika en China rechtstreeks kunnen worden afgevoerd naar 150 depots verspreid over Nederland. Dagelijks kunnen in Zaltbommel straks een half miljoen pakketten worden verwerkt.

De bouwwerkzaamheden op het 90.000 m2 tellende perceel gaan deze maand van start en worden uitgevoerd door bouwbedrijf Hercuton uit Nieuwkuijk. Het is de bedoeling dat in het najaar van 2019 de eerste pakketten in het centrum gesorteerd worden. Er zullen dagelijks rond de 200 medewerkers betrokken zijn bij het proces van aan-, afvoer en bezorging van pakketten. Dat betekent werkgelegenheid voor in totaal zo’n 350 mensen.

DHL zegt bewust gekozen te hebben voor vestiging op een duurzaam bedrijventerrein als De Wildeman, omdat dit aansluit bij de milieudoelstellingen. Het sorteercentrum gaat voldoen aan het Breeam-duurzaamheidskeurmerk ‘outstanding’ en wordt het eerste dat volledig gasloos is. Het gebouw wordt uitgerust met voldoende zonnepanelen om zelfvoorzienend te zijn qua stroom, ook voor het opladen van elektrische bestelauto’s en vrachtwagens.

Directe aansluiting op alle uitleverdepots

De vestiging in Zaltbommel neemt straks een centrale plaats in in het Benelux-netwerk van DHL. De gecentraliseerde functie – met een directe aansluiting op alle uitleverdepots – biedt nationale en internationale webwinkels de mogelijkheid om zo laat mogelijk aan te leveren. Met de nieuwbouw is een investering gemoeid van 84 miljoen euro. DHL steekt daarnaast 35 miljoen euro in een dit jaar te openen nieuw sorteercentrum in Amsterdam.