Derde stadsmagazijn van City Hub komt in Utrecht

City Hub

Op bedrijventerrein Lage Weide, gelegen aan de rand van Utrecht langs de A2, verrijst nog dit najaar het derde stadsmagazijn van City Hub. Het gaat om een slim magazijn waar logistiek dienstverleners hun goederen afleveren. Elektrische voertuigen zorgen daarna voor het gecombineerd transport richting binnenstad. Het concept van het duurzame Nederlandse City Hub is inmiddels zo succesvol dat nu in hoog tempo uitgebreid wordt.

City Hub startte in 2016 vanuit de ambitie om de Nederlandse binnensteden leefbaarder en beter bereikbaar te maken. CEO Gerard Gerritsen: ‘Door de groeiende stroom van halflege bestelbusjes en vrachtwagens zie je dat er steeds meer verkeer door de nauwe straten moet. We vangen al dat transport nu op in een hub aan de stadsrand. We bundelen daar alle goederen en brengen die met onze elektrische voertuigen naar het stadscentrum. Zo voorkomen we dat de binnenstad dichtslibt.’

Efficiency en duurzaamheid gaan hand in hand

Twee jaar terug ging City Hub van start met een vestiging in Roermond. Vorig jaar kwam daar een franchisevestiging in Amsterdam bij. Gerritsen: ‘Onze eerste hub in Roermond was na negentien maanden al winstgevend. Ook bijzonder: we hebben inmiddels grote klanten als Nike, Blycolin en Centraal Boekhuis aan ons weten te binden. Dankzij onze slimme magazijnen en just-in-time-bevoorrading is hun winstgevendheid per vierkante meter toegenomen. Het aantal transportkilometers is tegelijkertijd enorm gedaald. Daarmee hebben we aangetoond dat een hogere efficiency en een hogere duurzaamheid heel goed hand in hand gaan.’

Ook de derde City Hub-vestiging is nu bijna een feit. ‘We zijn bijzonder tevreden met onze locatie op industrieterrein Lage Weide. Voor de jongens van het grote transport zitten we op slechts 5 minuten rijden van de A2. Het elektrische vervoer richting binnenstad neemt ook niet meer dan 5 minuten in beslag. Groot voordeel: we kunnen hier aanleggen met schepen. Zo kunnen we Utrecht ook vanaf het water bevoorraden – uiteraard geheel emissievrij’, aldus Gerritsen.

Groene crowdfunding

City Hub laat weten voor de financiering van de Utrechtse vestiging bewust voor publieke crowdfunding te kiezen: ‘We merken dat burgers graag willen bijdragen aan een verduurzaming van hun leefomgeving. Tegelijkertijd nemen bedrijven graag hun verantwoordelijkheid in het kader van het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarom kan de “crowd” nu direct participeren via Oneplanetcrowd – een platform met enkel en alleen groene funding-initiatieven’, meldt Gerritsen.

De investmentsheet is te vinden op www.oneplanetcrowd.nl. De inschrijving sluit op 4 oktober 2018 of eerder, wanneer het maximale bedrag is opgehaald.