Derde e-fulfilment center voor Jumbo in Bleiswijk

Jumbo

Jumbo Supermarkten opende op 3 maart in Bleiswijk officieel haar derde e-fulfilment center (EFC). Het nieuwe, duurzaam gebouwde EFC is een aanvulling op de al bestaande centra voor online bestelde boodschappen in Den Bosch en Raalte.

Het EFC in Bleiswijk werd begin dit jaar in gebruik genomen. Inmiddels is het volledig operationeel. In de loop van 2021 zullen de provincies Noord- en Zuid-Holland en Zeeland van hieruit beleverd worden.

Voor Jumbo betekent dit nieuwe EFC uitbreiding van haar online bezorgcapaciteit. Bovendien zorgt de combinatie met de locaties in Den Bosch en Raalte ook voor een evenwichtige, landelijke spreiding van het online netwerk.

‘De markt voor online boodschappen is de afgelopen tijd heel hard gegroeid, versneld door onder meer de coronasituatie’, zegt supply chain-directeur Karel de Jong. ‘Jumbo is in deze markt een speler van formaat en we willen blijven inspelen op de behoefte van onze klanten. Om dat te bereiken, breiden we onze online organisatie en het bezorgnetwerk steeds verder uit.’

Veel minder kilometers maken

‘Met een efficiënte en schaalbare infrastructuur zorgen we voor een nóg sterker omnichannel aanbod voor onze klanten. Daarnaast zitten we met dit nieuwe EFC dichter bij onze klanten in de provincies Noord- en Zuid-Holland. Dit betekent dat we veel minder kilometers maken dan voorheen om de boodschappen bij hen thuis te bezorgen. Dit draagt bij aan het verlagen van onze CO2-uitstoot’, aldus De Jong.