Demand Planner bij Solar Nederland

Solar Nederland

Alkmaar

Ben jij een commerciële Demand Planner? Krijg jij energie van een zo optimaal mogelijke voorraad tegen een zo hoog mogelijke servicegraad? Lees dan snel verder!

Functie-informatie

In de functie van Demand Planner ben je verantwoordelijk voor alle activiteiten die gericht zijn op het creëren van een 12 maanden ‘rolling’ forecast voor een (assortiments) deel. Met deze forecast draag je bij aan het voorraadmanagement, zoals vastgelegd in het Group Supply Chain handboek.

Je ondersteunt de Solar afdelingen Markets & Sales in het proces van vraagvoorspelling en faciliteert discussies over de forecast als onderdeel van het S&OP-proces. Jouw input draagt bij aan het succesvol realiseren van de doelstellingen voor de category- en productmanagers t.a.v. assortimentsbeheer. Daartoe geef je advies over voorraadhoogte en logistieke parameters gedurende alle fases van de productlevenscyclus.

Door te focussen op de forecast accuracy probeer je ervoor te zorgen voor een hoge uitleveringsgraad met een optimale voorraadhoogte. In deze functie bewaak je (voor jouw deel van het assortiment) de forecast accuracy & servicegraad in procenten, voorraadhoogtes in euro’s en de kwaliteit en samenstelling van de voorraad.

Je rapporteert aan de Manager Material Planning.

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding.
 • Minimaal 2 jaar werkervaring op het gebied van voorraadbeheer. Denk hierbij o.a. aan Supply Planner of Demand Planner. Bij voorkeur in een logistieke omgeving.
 • Je bent analytisch sterk, een doortastend persoon en beschikt over uitstekende communicatieve en commerciële vaardigheden.
 • Kennis van SAP is een pre.
 • Je hebt affiniteit met techniek.

De collega die wij zoeken is proactief, commercieel en resultaatgericht. Je beschikt over een helikopterview en kan goed prioriteiten stellen. Daarnaast deel je goede ideeën met het team.

Wat biedt Solar jou?

 • Ruimte voor eigen initiatief. Wij geloven in de kennis en ervaring van onze medewerkers.
 • In contact met een internationaal netwerk binnen de Solar Group.
 • Een marktconform salaris, een pensioenregeling en andere aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.
 • Werken in een uitdagende markt. Wij durven innovatief te zijn en nemen de eerste stap om kansen te vervullen.
 • Ruimte voor ontwikkeling en persoonlijke groei in de vorm van een uitgebreid inwerkprogramma, trainingen en de mogelijkheid tot het volgen van cursussen.
 • Stronger together! Je komt terecht in een collegiaal team met (technische) vakkennis op elk gebied.

Wil je meer weten?

Is deze functie jou op het lijf geschreven en woon je (in de omgeving van) Alkmaar? Neem dan het initiatief en solliciteer vandaag nog! Dit kan via het online sollicitatieformulier. Graag ontvangen we je sollicitatie voor 31 november 2019.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Frank Elzinga (corporate recruiter), via telefoonnummer 06-83062002. Kijk voor meer informatie over werken bij onze organisatie op www.solarnederland.nl.

Een digitaal assessment maakt onderdeel uit van onze procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.