Deen Supermarkten winnaar NK Speed Docking

Het distributiecentrum van Deen Supermarkten in Hoorn is voor de tweede maal uitgeroepen tot de snelste afhandelaar tijdens het NK Speed Docking. Het dc wist tijdens de competitieperiode van 17 maart tot en met 25 mei van dit jaar de verblijftijden het laagst te houden. In totaal 176 vrachtwagens werden bij dit distributiecentrum in gemiddeld 1:03:19 gewogen verblijftijd gelost. Daarmee overtrof het dc de eigen winnende tijd van 2013 met 4 minuten.

Deen Supermarkten kampioen NK Speed DockingTijdens de Speed Docking-competitie maten en analyseerden de studenten Fabian Wilbert en Michael Hilden van de Fontys Hogeschool in Venlo bij in totaal dertien distributiecentra van zes verschillende retailers de ontvangstprocessen. Wouter Clermonts van Caroz: ‘Zo is goed zichtbaar geworden welke problemen de medewerkers op de vloer tegenkomen en ter plekke op moeten lossen. Het resultaat is een top-5 van verbetermogelijkheden, namelijk bundeling van leveringen, gebruik van GS1-palletlabel en DESADV, bloktijden, voorspelling van de controletijd aan de hand van de lading, en kettingbanen.’

Volgens Vincent Wagenaar van het winnende dc is een optimaal samenspel tussen de besteller en de medewerkers van de goederenontvangstafdeling er verantwoordelijk voor dat Deen continu een snelle afhandeling van de leveringen heeft. ‘Een goede deurplanning en ervaren medewerkers zorgen er ongetwijfeld voor dat we volgend jaar een vergelijkbare tijd gaan realiseren.’ Naast de prijs voor het snelste dc reikte official Walther Ploos van Amstel prijzen uit aan de beste verbeteraar, Detailresult Alphen aan den Rijn, en aan het meest innovatieve dc: Albert Heijn Zaandam.