De black box-oplossing van Xindao om levertijden te waarborgen

Hoe voldoet Xindao aan de verwachtingen van klanten? Het bedrijf maakt onder meer gebruik van een ‘black box’-oplossing om meer inzicht te krijgen in de eigen performance richting klanten. Johnny de Witte, supply chain manager bij Xindao, vertelt tijdens Supply Chain Day wat het idee is achter deze black box-oplossing.

Xindao is producent en leverancier van promotionele producten en relatiegeschenken en heeft een wereldwijd netwerk van ruim 4.500 distributeurs. Omdat de onderneming al geruime tijd aanwezig is in China en zijn eigen ontwerpstudio in Shanghai heeft, kan Xindao naar eigen zeggen ‘de weg vrijmaken voor vernieuwing in de sector’. Zo werken in Shanghai vijftien ontwerpers, van wie er veel zijn opgeleid aan het Central Saint Martins college voor kunst en ontwerpen in Londen.

Volgens Xindao vraagt de huidige markt echter om meer dan alleen kwalitatief goede producten. Voor distributeurs is one-stop-shopping (voorraad en bedrukken), klantenservice en de juiste marketingondersteuning van belang. Voldoen aan de verwachtingen van klanten is de belangrijkste focus van Xindao.

Leveringsopties

Om de overeengekomen leverdata te halen, gebruikt Xindao software van ShipitSmarter waarmee het een overzicht krijgt van vervoerders die de zending binnen de gewenste tijd kunnen uitvoeren, inclusief een calculatie van de kosten.

Als sales een bestelling plaatst en de vervoersmogelijkheden in het systeem van ShipitSmarter raadpleegt, dan kan er gekozen worden tussen verschillende leveropties, bijvoorbeeld standaard UPS levering voor 15 euro. Deze kosten worden opgeslagen in het ERP-systeem van Xindao en later samen met de details van de zending naar het WMS gestuurd.

Als er gedurende de productie een vertraging optreedt, zal Shipitsmarter een snellere vervoerder adviseren, bijvoorbeeld een expresse dienst van UPS. Vervolgens checkt het systeem opnieuw de kosten en of ze binnen de gestelde norm liggen. Dit kan een percentage zijn of een vast bedrag.

Supply Chain Day

In zijn presentatie tijdens Supply Chain Day in Scherpenzeel op 13 april zal Johnny de Witte dieper ingaan op hoe Xindao dit black box-concept heeft geïmplementeerd, wat de resultaten ervan waren en op toekomstige ontwikkelingen. De presentatie maakt onderdeel uit van de stream ‘Logistics Control Tower’ waarin ook Caroz een klantcase zal presenteren.