De Bijenkorf schakelt fietskoeriers van Packaly in

Packaly

De Bijenkorf gaat in zee met bezorgplatform Packaly. Fietskoeriers van dit in 2018 opgerichte platform zorgen ervoor dat online klanten van alle filialen van de warenhuisketen voortaan nog dezelfde dag hun pakketje volledig CO2-neutraal thuisbezorgd krijgen.

‘Met Packaly worden bestellingen vanuit onze winkels met de fiets thuisbezorgd en daarom is het een mooie toevoeging aan onze duurzame bezorgmethodes. Ook draagt het bij aan ons grotere doel om in 2040 volledig CO2-neutraal te opereren’, meldt Christiaan Mourik, Director Multichannel van De Bijenkorf.

Packaly is een platform voor on-demand, same-day en next-day delivery met een sterke focus op duurzaamheid. De scale-up bood vorig jaar zijn bezorgdiensten aan meer dan 200 retailers in meer dan dertig Nederlandse steden aan. Er zijn inmiddels ruim duizend fietskoeriers actief voor Packaly.

Dezelfde dag thuisbezorgd

De samenwerking tussen Packaly en De Bijenkorf geldt voor alle winkels van het warenhuis, met vestigingen in Amsterdam, Amstelveen, Eindhoven, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Maastricht. Klanten in de buurt van een van deze filialen kunnen bij hun online bestelling een duurzame bezorging per fietskoerier aanvinken. Bij een bestelling vóór 14.00 uur wordt het pakketje vervolgens nog dezelfde dag thuisbezorgd.