David Cutter nieuwe Chief Supply Chain Officer FrieslandCampina

David Cutter

David Cutter is de nieuwe Chief Supply Chain Officer van Koninklijke FrieslandCampina. Ook is de Australiër toegetreden tot de directie van het bedrijf. Met de benoeming van Cutter benadrukt de zuivelcoöperatie het belang van Supply Chain binnen FrieslandCampina en de rol hiervan bij het opbouwen van een sterke, geïntegreerde organisatie wereldwijd.

David Cutter heeft ruime ervaring en deskundigheid op het gebied van supply chain management, opgedaan in een periode van ruim dertig jaar waarin hij werkzaam was binnen het wereldwijde supply chain-netwerk van grote bedrijven als PMI, SC Johnson en Diageo.

Bij laatstgenoemde Britse multinational op het gebied van bier en gedestilleerde dranken werkte Cutter meer dan zestien jaar in leidinggevende posities. De laatste vijf jaar bekleedde hij de functie van President Global Supply & Procurement. Deze positie combineerde hij met de rol van Chief Sustainability Officer.

Wendbaar en efficiënt productienetwerk

‘De snel veranderende wereldwijde zuivelmarkt vraagt om een wendbaar en efficiënt productienetwerk. De nieuwe Chief Supply Chain Officer zal als lid van de executive board de effectiviteit van de supply chain verder verbeteren met aandacht voor onder meer technologie, procesvereenvoudiging en duurzaamheid. Ik ben blij dat David Cutter in deze belangrijke functie tot onze executive board zal toetreden’, meldt Sybren Attema, voorzitter van de raad van commissarissen van FrieslandCampina.

Ook CEO Hein Schumacher van FrieslandCampina laat weten ‘bijzonder verheugd’ te zijn over de komst van Cutter. ‘Met zijn kennis en ervaring op het gebied van supply chain-processen en energie-efficiënte productietechnologieën kunnen we onze wereldwijde supply chain naar een hoger niveau tillen’, aldus Schumacher.