Danny van der Ster herdefiniëert supply chain Intersafe

Danny van der Ster werd recentelijk European supply chain manager bij Intersafe Groeneveld, een Europese leverancier van een uitgebreid pakket aan producten en diensten voor de veiligheid op elke werkplek. Toen Van der Ster bij Helvoet binnenkwam was supply chain een zo goed als nieuw begrip.

Waarom de overstap?

‘Ik was bij Helvoet aangenomen om een supply chain roadmap te schrijven en de supply chain-afdeling vorm te geven. De organisatie werd professioneler en ik ben toen een ERP-project gaan leiden. Na de implementatie van Microsoft Dynamics Axapta volgde de implementatie van een Business Intelligence-tool. Toen deze projecten naar tevredenheid waren uitgevoerd, lag er een functie van operations manager voor me in het verschiet, maar mijn hart ligt bij supply chain management.Tegelijkertijd werd ik benaderd door een headhunter, Luke Recruitment, voor het herdefiniëren van de Europese supply chain bij Intersafe Groeneveld.’

Wat gaf de doorslag?

‘Vooral de inhoud van de opdracht en de complexiteit ervan wekten mijn interesse. Intersafe heeft een groeistrategie en wil advies hoe het met de logistieke structuur verder moet. Het is een opdracht die ik van A tot Z zelf mag uitvoeren: van onderzoek tot en met nazorg. Het stopt niet bij het maken van plannen. Ik heb daarnaast gesproken met een aantal belangrijke spelers in het eigen team. Ik ga een high potential intern opleiden en klaarstomen voor de functie van Europees supply chain manager. Ik wilde er zeker van zijn dat ik de klik had. Verder vind ik het interessant dat bij Intersafe intensief met Slimstock wordt gewerkt en dat daarvoor ook de juiste mensen zijn geselecteerd.’

In hoeverre kende je Intersafe?

‘Helvoet is een producent; Intersafe een handelsbedrijf, maar de klanten zijn producenten. Ik heb zelf aan die kant gezeten. Ook de toeleveranciers zijn bekende partijen voor mij. Een klant van Helvoet is Honeywell. Dat is weer een leverancier van Intersafe.’

Waar ben je nu mee bezig?

‘Ik geef in mijn nieuwe baan indirect leiding aan een kleine honderd mensen, van wie er drie rechtstreeks aan mij rapporteren. Deze zijn werkzaam in logistiek, procurement en demand & planning. Ik ben begonnen met het live trekken van een nieuw WMS van Van Boxtel en momenteel ben ik druk met de integratie van Franse demand en planning-tak. Waar Helvoet kiest voor decentrale aansturing kiest Intersafe voor een control tower met gecentraliseerde demand en planning. Ik reis hiervoor twee à drie dagen per week naar Frankrijk.’