DAF schroeft vrachtwagenproductie verder op

DAF

De productie van vrachtwagens bij DAF wordt opnieuw opgeschroefd. De truckfabrikant – met locaties in Eindhoven en Westerlo – wist in 2017 een recordaantal vrachtwagens buiten Europa te verkopen. Vanaf eind februari gaat het aantal te bouwen trucks verder omhoog van 225 naar 235 stuks per dag.

De nieuwe productieverhoging is een reactie op de toegenomen vraag van klanten in Europa dankzij de aantrekkende economie én op de introductie van nieuwe, energiezuinigere modellen. Om aan de grote vraag te kunnen voldoen, trekt DAF extra werknemers aan voor beide locaties, 350 in totaal. Daarnaast wordt het tijdelijke contract van 250 mensen omgezet in een vaste aanstelling.

Vorig jaar voerde DAF de productie van vrachtwagens al op van 202 tot 210 en vervolgens tot 225 stuks per dag. Met de nieuw aangekondigde verhoging naar 235 trucks komt de fabrikant dicht in de buurt van zijn record van september 2008: 245 voertuigen per dag. Die topproductie was echter van korte duur, omdat een maand later de economische crisis hard toesloeg. DAF zag de productie vervolgens kelderen naar honderd trucks per dag.

Bron: www.fd.nl